-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 27

Po pergalės prieš Meksiką – J.Valančiūno sveikinimas Ukrainos bokso žvaigždei

Du iš dviejų. Lietuvos rinktinė antrose pasaulio čempionato rungtynėse 96:66 sutriuškino Meksiką ir užsitikrino bilietą į kitą etapą. Dėl pirmos vietos grupėje Kazio Maksvyčio auklėtiniai kausis su Juodkalnija, kurioje rungtyniauja ir geras Jono Valančiūno draugas Nikola Vučevičius, o kitas bičiulis iš Ukrainos praėjusią naktį šventė dar vieną pergalę bokso ringe.

Jei pirmajame pasaulio pirmenybių mače teigiamą toną uždėjo siautėjęs Jonas Valančiūnas, tai dvikovos su Meksika pirmasis kėlinys priklausė Rokui Jokubaičiui.

Rungtynėse su Egiptu prapuolęs „Barcelona“ įžaidėjas per pirmąsias 10 minučių atsegė 12 taškų, 4 rezultatyvius perdavimus ir 17 naudingumo balų, o Lietuvos rinktinės užfiksavo antrą pagal rezultatyvumą komandos kėlinį pasaulio čempionatuose – 32:17.

Meksikos rinktinė veikiausiai žaidė su losjonu išteptu kamuoliu, kadangi galbūt šešis kartus prametė laisvus metimus iš po krepšiu. Centrinės Amerikos valstybės gyvybę kovoje su Lietuva palaikė tritaškiai.

O kai varžovų tritaškiai priblėso, Kazio Maksvyčio auklėtiniai neįtikėtinu puolimu krovėsi sau pranašumą. Dar iki ilgosios pertraukos Lietuva įmetė 17 dvitaškių iš 26, 5 tritaškius iš 9 ir visus 4 baudų metimus. Visa ši statistika konvertavosi į įtikinamą persvarą 53:34.

J.Valančiūnas per pirmuosius du kėlinius surinko dviženklį naudingumo balų skaičių, o savo puikų žaidimą tęsė ir antroje rungtynių pusėje.

Vis dėlto jis turėjo problemų su Meksikos centru Joshua Ibarra, kuris per pirmąją pusę buvo prametęs visus 8 metimus, iš kurių net pusę – būnant visiškai laisvam po krepšiu. Vis dėlto J.Ibarra per pirmąsias 5 trečio kėlinio minutes lietuviams atskaičiavo 9 iš 13 Meksikos taškų.

Meksikos pagrindinis vidurio puolėjas buvo toks užsivedęs, kad įmušė du taškus ir į savo krepšį.

Stipriau sujudėti Lietuvos varžovams nepavyko ir K.Maksvyčio kariauna šventė triuškinančią pergalę 96:66.

Dvigubą dublį užfiksavęs J.Valančiūnas (15 taškų, 12 atkovotų kamuolių ir 22 naudingumo balai) į kišenę įsidėjo ne tik pergalę, bet ir malonų asmeninį pasiekimą. Tai trečias pasaulio čempionatas, kai J.Valančiūnas dvigubą dublį surinko ne viename mače, o tokiu pasiekimu per pastaruosius 30 metų gali pasigirti tik Puerto Riko kapitonas Christopheris Ortizas.

VIDEO: Po pergalės prieš Meksiką – J.Valančiūno sveikinimas Ukrainos bokso žvaigždei

„Mintys po šių rungtynių yra tokios pat kaip ir po praeitų – pasidžiaugiame iki dvyliktos ir galvojame apie Juodkalniją. Dabar bus truputį rimčiau, – sakė J.Valančiūnas. – Akcentavome greitą puolimą, norėjo greičiau užbėgti po geros gynybos. Norėjome lengvų taškų puolime. Tai galbūt ir pavyko.“

Po pergalės prieš Meksiką – J.Valančiūno sveikinimai bičiuliui Oleksandrui Usykui, praėjusią naktį apgynė WBA (Super), WBO ir IBF sunkiasvorių čempiono diržus, ir legendinė citata.

– Ar gerą toną rungtynėms uždėjo Rokas Jokubaitis, per pirmą ketvirtį surinkęs 17 naudingumo balų?

– Jis labai gerai dirigavo visam mūsų puolimui. Tikrai tvarkingai. Jis susimetė laisvus metimus, aštrino viską po „du prieš du“, ko iš jo ir norime. Jis super pradėjo rungtynes.

– Ar varžovų centras taip bijojo Jono Valančiūno, kad iki ilgosios pertraukos tiek prametė laisvų metimų iš po krepšio?

– Nežinau, praeis ir galėsite paklausti (juokiasi). Viskas tvarkoje, kol prameta, tol man gerai.

– Kokia laukia dvikova prieš Nikolą Vučevičių?

– Bus stipru. Jis gerai žaidžia baudos aikštelėje, gerai skaito krepšinį. Nikola parodė, kad neblogai einasi ir su Juodkalnija. Jis ir tritaškius pataiko. Bus ką veikti.

– Nikola teigė, kad jus pažino ir už aikštelės ribų. Koks yra ryšys tarp jūsų?

– Taip, mes pasikalbame ir pasidaliname kažkuo. Dabar apsikeitėme mintimis apie varžovus. Jis pasakė apie Meksikos centrą, aš – apie Egipto. Vis tiek pasikalbame. Esame ne vieną kartą žaidę kartu ir ne vieną kartą kartu buvę.

VIDEO: Lietuvos sirgaliai į rungtynes atvyko legendiniu „Jeepney“

– Ar pasveikinote savo bičiulį Oleksandrą Usyką, kuris praėjusią naktį apgynė WBA (Super), WBO ir IBF sunkiasvorių čempiono diržus?

– Labai, būtinai. „I feel, very feel“ (legendinė O.Usyko citata po prieš metus laimėto pasaulio bokso čempiono diržo – aut. past.). Jis yra geras sportininkas, savo sporte pasiekęs daugiausiai, ką galima pasiekti. Rimtas žmogus.

VIDEO: Oleksandr Usyk: "I'm Feel. I'm Very Feel."

– O ar stebėjote kovą?

– Negalėjau, nes tuo metu pas mus buvo apie 3 valanda nakties. Truputį prasilenkė laikas, bet pasveikinau.

„Scanpix“ nuotr./Oleksandras Usykas
„Scanpix“ nuotr./Oleksandras Usykas

– Kaip šiandien atrodė sirgalių palaikymas?

– Atrodė, kad ir sirgalių buvo daugiau. Vis labiau girdime sirgalius. Tai nuostabu, lyg žaistume namų aikštelėje svetur. Negalime prašyti daugiau.

VIDEO: Krepšinio sirgalių tėvas T.Balaišis-Sėkla: apie lietuvių desantą Maniloje ir tikėjimą rinktine

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius