Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Posūkiu į Maskvos CSKA pribloškęs švedas po ilgos pertraukos rado naują klubą

Buvęs NBA puolėjas Jonas Jerebko netikėtai pasirašė sutartį su Maskvos CSKA klubu 2022 metų pavasarį, kai Rusijos kariuomenė jau buvo užpuolusi Ukrainą ir pradėjusi bombarduoti kaimyninės valstybės žmones ir miestus. Švedijos krepšinio žvaigždė vėliau atsiprašė dėl savo sprendimo, o dabar, praėjus beveik dvejiems metams, grįžta į krepšinį.

Daug sportininkų, tarp jų ir Lietuvos krepšinio atstovai, nusprendė trauktis iš Rusijos, kai ši šalis užpuolė Ukrainą.

Tačiau Jonas Jerebko pasielgė priešingai. Veteranas, per karjerą net 10 metų žaidęs NBA, o paskui porą metų Chimkų komandoje, buvo be kontrakto, kai nusprendė pasirašyti sutartį su Maskvos Centriniu Armijos Sporto klubu (CSKA).

J.Jerebko ten žaidė tris mėnesius, kol tapo nereikalingu Rusijos klubui, o per tą laiką susigadino reputaciją savo šalyje – Švedijos krepšinio federacija nusprendė, kad CSKA pasirinkęs krepšininkas nevertas atstovauti nacionalinei rinktinei. Nuo žaidėjo nusisuko ir rėmėjai.

Ilgai neaiškinęs savo sprendimo, vėliau J.Jerebko atsiprašė.

„Aš suklydau, bet galiu kaltinti tik save. Noriu pasakyti švedams, jog atsiprašau. Padariau visiškai neteisingą sprendimą. Viskas, apie ką galvojau, buvo krepšinis, o tai buvo klaida. Aš priimu to pasekmes“, – SVT pernai vasarą sakė 208 cm ūgio krepšininkas.

Jis dar ilgai buvo be darbo, niekur nerungtyniavo šį sezoną.

Dabar 37 metų aukštaūgis sudarė kontraktą su Puerto Riko klubu „Santeros de Aguoda“.

„Dėkingas už galimybę daryti tai, ką myliu“, – tviteryje parašė J.Jerebko.

Jis yra dešimt metų žaidęs NBA. 2009-2019 metais atstovavo „Detroit Pistons“, „Boston Celtics“, „Utah Jazz“, „Golden State Warriors“ komandoms, o aukščiausius rodiklius – 9,3 taško ir 6 atkovotus kamuolius vidutiniškai demonstravo per pirmą sezoną Detroite.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Jonas Jerebko ir Stephenas Curry

Su „Warriors“ per savo paskutinį sezoną J.Jerebko pasiekė NBA finalus. Iš viso karjerą NBA švedas uždirbo apie 40 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius