TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 03

Ryškiausios JAV žvaigždės tarė „taip“ rinktinei

NBA žiniasklaidos dieną tarp pagrindinių temų buvo ir atstovavimas JAV rinktinei, o daugelis ryškiausių Jungtinių Valstijų žvaigždžių pasisakė teigiamai dėl žaidimo 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.
Stephenas Curry, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas
Stephenas Curry, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Amerikiečiai prieš kelias savaites Maniloje patyrė fiasko, kai liko vos ketvirti pasaulio pirmenybėse, o iš karto po jų ėmė kalbėti apie kerštą Paryžiuje.

Užduoties suburti žvaigždes ėmėsi dukart olimpinis čempionas LeBronas Jamesas, kuris ir pirmadienį kalbėjo apie būsimą žaidimą Paryžiuje.

„Nemanau, kad man tai bus didelis fizinis krūvis, – sakė 38-erių veteranas. – Neturėsiu atlikti daug – atkovosiu šiek tiek kamuolių, atliksiu perdavimų, pasiginsiu, blokuosiu metimų. Įvertinus tai, kas gali būti sudėtyje, man netektų daryti daug.“

Jokių abejonių neturėjo ir jau tris olimpinius aukso medalius iškovojęs Kevinas Durantas.

„Kitąmet žaisiu olimpinėse žaidynėse“, – užtikrintai pareiškė „Phoenix Suns“ žvaigždė.

Priešingai nei L.Jamesas ir K.Durantas, Stephenas Curry dar neturi olimpinio aukso medalio – tik du pasaulio čempionato aukso apdovanojimus. „Golden State Warriors“ lyderiui tai galbūt paskutinis šansas tapti olimpiniu čempionu ir jis nori juo pasinaudoti.

„Kalbėjausi su keliais žmonėmis apie šią galimybę. Jei viskas išliks kaip yra, noriu žaisti rinktinėje. Tai dalykas, kurio dar nesu padaręs. Suprantu, kad tai yra galimybė JAV susigrąžinti dominuojančią poziciją pasaulyje, tad tikrai noriu būti komandoje. Tikiuosi, kad viskas taip ir susiklostys“, – sakė S.Curry.

Norą žaisti rinktinėje išreiškė ir daugiau JAV žvaigždžių.

Kaip teigia AP žurnalistas Timas Reynoldsas, Bamas Adebayo atskleidė, kad jau pažadėjo žaisti rinktinėje, o DeMaras DeRozanas, Devinas Bookeris, Bradley Bealas, Jaylenas Brownas, Donovanas Mitchellas, Khrisas Middletonas, Julius Randle'as, Zachas LaVine'as, Aaronas Gordonas, Fredas VanVleetas ir Brookas Lopezas pareiškė, kad žaistų, jei tik gautų galimybę.

Apie galimybę žaisti rinktinėje palankiai atsiliepė ir „Dallas Mavericks“ žvaigždė Kyrie Irvingas, o „Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas apie tai kalbėjo jau anksčiau.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Be to, JAV rinktinė jau artimiausiu metu gali sulaukti ir galingo papildymo.

„Philadelphia 76ers“ centras Joelis Embiidas vis dar nėra pasirinkęs, kuriai rinktinei atstovauti – gimtojo Kamerūno, Prancūzijos ar JAV.

Bet jis žada atskleisti savo sprendimą artimiausiomis dienomis.

„Mano tikslas yra žaisti olimpinėse žaidynėse. Man patinka visi trys pasirinkimai. Kamerūne aš gimiau, esu iš ten ir visada noriu atstovauti savo šaliai. Bet mano tikslas žaisti olimpinėse žaidynėse. Jei su Kamerūnu turėtume šansą patekti į olimpines arba būtume patekę, tai būtų lengvas pasirinkimas. Bet dabar vis dar renkuosi, nes tikrai noriu žaisti olimpinėse žaidynėse. Turėčiau apsispręsti per artimiausias kelias dienas“, – sakė J.Embiidas.

„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas

Galimybės žaisti rinktinėje neatmetė ir dar daugybė JAV krepšininkų – Zionas Williamsonas, Paulas George'as, Kawhi Leonardas, Kyle'as Kuzma, Jimmy Butleris ir Anthony Davisas.

Garsiai apie rinktinę šneka ir „Atlanta Hawks“ vedlys Trae Youngas, kurį akivaizdžiai įžeidė tai, jog jis nebuvo pasirinktas į šių metų pasaulio čempionato komandą.

Tai, kad JAV rinktinei bus rinktis iš ko, atskleidžia ir skaičiai. T.Reynoldsas paskaičiavo, kad šiuo metu NBA žaidžia net 26 amerikiečiai su bent vienu olimpiniu aukso medaliu. K.Durantas jų turi tris, Chrisas Paulas, L.Jamesas ir D.Greenas – po du.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir LeBronas Jamesas

Kelialapį į Paryžių amerikiečiai iškovojo patekdami tarp dviejų geriausių Amerikos žemynų rinktinių pasaulio čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius