Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 08 28

Skrajūnas T.Sedekerskis – apie žinutes latviui ir ką norėtų įklijuoti į plakatą

Tadas Sedekerskis gal ir nepatenka į pirmąsias eilutes dėl savo spindinčių skaičių, bet pasaulio krepšinio čempionate kol kas kuria gražiausius Lietuvos rinktinės epizodus.

Lietuvos rinktinės debiutantas skambiai prisistatė Maniloje.

Ispanijos ir JAV krepšinio naujienų kanalai dalinosi įspūdingais 25-erių nidiškio epizodais per pirmuosius du susitikimus Filipinų sostinėje.

Penktadienį Tadas įklijavo „į plakatą“ egiptietį Anasą Mahmoudą galingu dėjimu su pražanga.

Sekmadienį T.Sedekerskio oro linijos dirbo ir per akistatą su Meksika – pabėgęs į greitą ataką lietuvis nuleido gražų siuntinuką į lotynų amerikiečių krepšį.

Jo komandos draugai Ignas Brazdeikis ir Rokas Jokubaitis po mačo su Meksika jau pateikė naujus užsakymus T.Sedekerskiui: Iggy nori, kad nidiškis dar sykį įkrautų per varžovą, o Rokas teigė perduosiąs Kaziui Maksvyčiui, kad šis nubraižytų derinį Tado alley-oop dėjimui.

„Gerai jaučiuosi. Prasidėjo čempionatas, kūnas jaučiasi gerai, tai kodėl gi ne? Jeigu tik bus proga, reikia naudotis“, – apie draugų norų išpildymą Maniloje po rytinės pirmadienio treniruotės sakė T.Sedekerskis.

Bet Filipinų sostinėje lietuvis žiba ne tik dėjimais.

Per pirmuosius du mačus kartu su Jonu Valančiūnu, Mindaugu Kuzminsku ir Ignu Brazdeikiu jis buvo tarp žaidėjų, kurie rinko dviženklį naudingumą abu kartus.

Tado Sedekerskio pasirodymai Maniloje

  • Prieš Egiptą: 24 minutės, 7 taškai (2/3 dvit., 0/1 trit., 3/3 baud.), 7 atk. kam., 2 rez. perd., 14 naudingumo balų;
  • Prieš Meksiką: 15 minučių, 7 taškai (3/4 dvit., 1/2 baud.), 3 atk. kam., 1 rez. perd., 1 blokas, 10 naudingumo balų.

Nors metimų į krepšį neatlieka daug, T.Sedekerskis užsitarnavo K.Maksvyčio pasitikėjimą ir gavo vietą startiniame penkete, rodydamas potencialą, kurio iš jo ir tikėjosi Lietuvos krepšinio sirgaliai.

Toks T.Sedekerskio žaidimas svariai prisidėjo prie dviejų pergalių, bet pirmas rimtas iššūkis lietuvių lauks tik antradienį, kai jie susidurs su Juodkalnija.

Apie laukiantį varžovą, latvių sensaciją, nesižvalgymą į apkalbas ir dėjimus – pokalbyje su T.Sedekerskiu iš Manilos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis

– Tadai, kiek Artūrui Kuručui (latviui, buvusiam T.Sedekerskio komandos draugui Vitorijoje – aut. past.) vakar prisiuntei sveikinimo žinučių?

– Tiesą pasakius, nė vienos (šypsosi). Bet įspūdinga pergalė, džiaugiamės už latvius. Prancūzai buvo vieni iš čempionato favoritų, bet važiuoja namo. Tai dar kartą parodo, kad čempionatas gali pateikti labai daug staigmenų.

– Kiek nuo 1 iki 10 pačiam šokiruojanti buvo žinia, kad prancūzai važiuoja namo?

– Manau, kad 10. Niekas nesitikėjo. Pralaimėjimo prieš Kanadą gal ir buvo galima tikėtis, nes Kanada viena iš čempionato favoritų. Prancūzai nesužaidė gerų rungtynių, ypač prieš latvius. Kai Porzingis gavo traumą, manau, kad niekas nesitikėjo, jog jie gali pateikti tokią staigmeną.

„Scanpix“ nuotr./Daivis Bertanis, Rolandas Šmitas, Arturas Žagaras ir visa Latvijos rinktinė triumfuoja.
„Scanpix“ nuotr./Daivis Bertanis, Rolandas Šmitas, Arturas Žagaras ir visa Latvijos rinktinė triumfuoja.

– Kalbant apie Juodkalniją, pažįsti nemažai žaidėjų iš Ispanijos lygos ir Eurolygos – Dubljevičių, Perry. Ką labiausiai reikėtų išskirti iš šitos komandos?

– Manau, kad jų žvaigždę Nikolą (Vučevičių). Turės jį stabdyti ne vienas žmogus, o visa komanda, nes tai – „All-Star“ kalibro žaidėjas. Visa komanda turės dirbti labai vieningai. Laiko pasiruošti daug nėra, bet manau, kad tą valandą išnaudojome produktyviai ir esame pasiruošę.

– Latviai, prancūzai, vokiečiai, australai jau dabar žaidžia lemiamas kovas. O ar galima sakyti, kad jums tikrasis čempionatas prasidės tik rytoj?

– Jis prasidėjo pirmą dieną. Dabar visi moka žaisti krepšinį ir negalima nuvertinti nė vienos komandos. Taip, tos svarbiausios rungtynės yra rytoj, bet čempionatas prasidėjo prieš Egiptą. Mes nesame ta super talentinga komanda, turime gerbti kiekvieną varžovą.

– Tai yra pirmasis tavo turnyras su rinktine. Ar pačiam jau pavyko apsiprasti su užrašu „Lietuva“ ant krūtinės?

– Galima sakyti, kad taip. Jaučiuosi gerai, visi labai draugiški, labai padeda nuo pat pirmos dienos. Esame visi pažįstami, žaidžiame vieni prieš kitus. Gana lengvai pavyko įsilieti į komandą.

– Kiek pavyksta užmesti akį į kitas čempionato kovas?

– Laiko nėra labai daug, daugiausiai laiko skiriame poilsiui. Teko matyti italų pralaimėjimą prieš Dominikos Respubliką, australus prieš vokiečius. Tai aukščiausio lygio komandos. Turime būti labai gerai pasiruošę, įvertinti kiekvieną varžovą ir manau, kad galime su tokia atmosfera važiuoti labai toli. Svarbiausia eiti rungtynės po rungtynių ir nežiūrėti labai toli.

– Šįvakar JAV prieš Graikiją žiūrėsite atidžiai?

– Šįvakar galvosime apie Juodkalniją, bet taip – įdomios rungtynės. Tokios NBA žvaigždės atvažiuoja, tai visą laiką įdomu sekti, kaip joms sekasi prieš europiečius žaisti.

Kalbos nepasiekia. Čempionato metu nieko neskaitau.

– Ir tarp sirgalių, ir tarp žurnalistų pasitaiko kalbų apie tavo pasyvumą, kartais gal per mažą metimų skaičių. Kiek tave pasiekia tos kalbos, ar imi bent kiek į galvą?

– Nepasiekia. Čempionato metu nieko neskaitau. Jeigu ir pasiekia, tai nebent iš vieno kito pažįstamo, bet stengiuosi daryti savo darbą ir nekreipti dėmesio. Galėsime pakalbėti po čempionato kodėl, kaip. Svarbiausia, jog komanda laimi, esame gerame kelyje, aš pats po truputį atrandu savo žaidimą, vietą aikštelėje. Nėra lengva pereiti, pirmi metai, bet viskas labai gerai.

– Per du mačus atlikai du gražius dėjimus. Ignas Brazdeikis sakė, kad norėtų tave matyti dedantį per žmogų. Ar išpildysi jo norą?

– Taip, gerai jaučiuosi. Prasidėjo čempionatas, kūnas jaučiasi gerai, tai kodėl gi ne? Jeigu tik bus proga, reikia naudotis (šypsosi).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis

– Po pirmų rungtynių sakei, kad nori pamatyti epizodo pakartojimą. Kaip jis atrodė – geriausias dėjimas per karjerą?

– Jis buvo gana komplikuotas. Tas kirtimas pro galinę liniją, priėmiau kamuolį ir galvojau, ką čia daryti: „dėti, nedėti“. Jų ketvirtas numeris labai aukštas, ilgų rankų, pagalvojau, kad jeigu mesiu, turbūt bus stogas. Nusprendžiau dėti, o toliau bus kaip bus. Aišku, tas nusileidimas nebuvo labai malonus, bet gerai, kad viskas gerai baigėsi.

– O su riešu viskas gerai?

– Taip, viskas gerai.

– Per kurį žaidėją čempionate labiausiai norėtum įdėti?

– Svarbiausia, kad per mane neįdėtų (juokiasi). Nežinau, pažiūrėsime – nereikia prisikalbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius