-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 27

Suspindęs R.Jokubaitis: „Negalime užsiliūliuoti – antradienį pasimatys, ko esame verti“

Rokas Jokubaitis nusimetė psichologinius pančius ir pastūmėjo Lietuvos rinktinę link vieno geriausių kėlinių per žaidimo pasaulio čempionatuose istoriją, o jo vedama komanda pratęsė pergalingą žygį Maniloje.

22-ejų pagrindinis Lietuvos atakų organizatorius nublanko pirmosios lietuvių pergalės prieš Egiptą fone.

Visi šeši pramesti metimai sukėlė Rokui prisiminimus apie pernykštį slogų asmeninį startą prieš Slovėniją.

Vis dėlto nusiraminęs mažeikiškis sužaidė fantastiškas rungtynes.

Atsidaręs taikliu tritaškiu, jis užkūrė Lietuvą įspūdingam pirmam kėliniui – pats pelnė 12 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 17 naudingumo balų, o jo komanda greitai nurūko į priekį 32:17.

Per likusią susitikimo dalį R.Jokubaitis buvo kuklesnis, bet tai nesutrukdė mūsiškiams triumfuoti 96:66 ir iškovoti antrąją pergalę Filipinų sostinėje.

„Manau, geresnės rungtynės nei pirmos prieš Egiptą. Visi išėjome su geresne energija. Aišku, tas rezultatas pirmose dvejose rungtynėse nieko nesako, nes trečios lems daug ką šitame čempionate. Reikia pamiršti pirmus du mačus ir eiti į tą lemiamą kovą“, – sakė R.Jokubaitis po laimėjimo, prie kurio pridėjo 15 taškų ir 7 „asistus“.

– Ar komanda gali dar geriau žaisti puolime, nei šiandien, kai pelnė 32 taškus ir pataikė 13 iš 15 metimų?

– Mums su puolimo nėra problemų – kaip matėme draugiškose, ir dabar, reikia gynybą pasitobulinti. Šiandien jie neišnaudojo daug progų, kur galėjo, daug prametė iš po krepšio. Tas rezultate gal ir neatsispindi, nes tikrai Meksika turėjo progų, o mes darėme klaidų gynyboje. Turim parą, pusantros pasitaisyti, pasianalizuoti, ką galime padaryti geriau, nes Juodkalnija neatleis tokių klaidų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

– Rungtynių pradžioje pats daug atakavai krepšį. Ar buvo susitarimas prieš mačą, kad išnaudotum ūgio pranašumą?

– Nežinau, tiesiog treneriai ir komandos draugai sakė būti agresyviu, ko nebuvo prieš Egiptą. Pats irgi pagalvojau, kad nėra ką prarasti, pirmi metimai įkrito ir po to jau visas rungtynes lengviau ir komandai, ir man.

– Kazys Maksvytis visą vasarą kalba apie kai kurias problemas, viena tokių – gynyba greitajame puolime. Šiandien, atrodo, kad to nematėme.

– Taip, bet sunku sakyti. Meksika puolime neišnaudojo daug progų, daug prametė iš po krepšio. Bet manau, kad tikrai dėjome žingsnį į priekį. Pirmos dvejos rungtynės Meksika ir Egiptas – tai ne Juodkalnija. Nereikia užsiliūliuoti, reikia ruoštis kovai antradienį.

– Varžovų komandoje buvo „Barcelona“ sistemoje augantis žaidėjas Gaelis Bonilla. Tekę su juo turėti nemažai kontakto?

– Taip, tekę ir sportuoti, ir žaisti kartu. Smagu pasimatyti kitam pasaulio krašte. Žaidėme vienas prieš kitą – krepšinis tuo ir įdomus dalykas.

– Kaip pats įvertintum savo reakciją po praėjusių rungtynių, kai išėjai su nuliu pataikytų metimų iš žaidimo?

– Sunkiai, sunkiai buvo. Nesmagus jausmas. Pradedi galvoti, kad nemoki žaisti krepšinio. Buvo gerai tas, kad nėra kada galvoti, kas blogai – kas dvi dienas rungtynės. Pasidarai greitai išvadas ir keliauji toliau. Šiandien geriau sekėsi, bet kaip ir minėjau, už dviejų dienų bus Juodkalnija, o ji žymiai kibesnė gynyboje, nieko lengvo neduos. Reikia visiems pasitempti, nes bus sudėtingiau.

VIDEO: Lietuvos sirgaliai į rungtynes atvyko legendiniu „Jeepney“

– Europos čempionatą pernai pradėjote trimis pralaimėjimais, dabar dvi pergalės. Gali palyginti psichologinę būseną tada ir dabar?

– Ir praeitais metais prieš slovėnus, ir šiemet prieš Egiptą buvo panašus jausmas, nes man asmeniškai nepasisekė. Bet geresnis jausmas psichologiškai dėl to, jog kol kas laimime. Tai yra svarbiausias dalykas – komandinės pergalės. Tada ir psichologiškai lengviau viską suvirškinti, pasiruošti kitoms rungtynėms. Kai laimi, viskas lengviau. Praėjusiais metais to nebuvo, buvo ir panikos. Kol kas viskas gerai, bet tik kol kas – antradienį pasimatys, ko esame verti.

– Tadas Sedekerskis dar sykį įspūdingai įdėjo į krepšį. Kokio dar dėjimo tikėtumeisi iš jo?

– Tai alley-oopo – reikia treneriui kažką sakyti (šypsosi). Tikrai gerai jis jaučiasi, gerai atrodo pirmas dvejas rungtynes. Gali kitose rungtynėse ir neįdėti, bet jeigu taip solidžiai žais, tai mums tikrai daug naudos duos.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių“
VIDEO: Po pergalės prieš Meksiką – J.Valančiūno sveikinimas Ukrainos bokso žvaigždei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius