-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 27

V.Kariniauskas – apie atsakomybę, žinutę laido riteriui ir M.Kiltinavičiaus užtarimą

Vaidas Kariniauskas yra vienas iš septynių šių metų Lietuvos rinktinės žaidėjų, kuriems pasaulio pirmenybės Azijoje nėra pirmas didelis turnyras atstovaujant šaliai. Rungtynių su Meksika išvakarėse su 15min kalbėjęs įžaidėjas pasakojo apie atsakomybę dėvint nacionalinės komandos marškinėlius, viešumoje pasklidusią privačią grubią žinutę laido riteriui bei trenerio Mariaus Kiltinavičiaus užtarimą.

Į Rio olimpines žaidynes įšokęs paskutinę akimirką, kai „traumą“ patyrė Edgaras Ulanovas, šįmet Vaidas Kariniauskas vietą Lietuvos rinktinės traukinyje sirgalių ir ekspertų akyse užsitikrino labai anksti.

„Labai malonu dalyvauti pasaulio čempionate. Didžiulė atsakomybė atstovauti savo šaliai. Reikia stengtis išnaudoti šį šansą“, – 15min sakė 29-erių metų 199 cm ūgio įžaidėjas.

Su Mažeikių klubu vasarą sutartį sudaręs krepšininkas pasiruošimo etapą pradėjo puikiu pasirodymu Panevėžyje prieš Ukrainą, kai pelnė 18 taškų, bet po to – trys neigiamo efektyvumo mačai per ketverių rungtynių atkarpą.

„Tikrai po pirmų blogų rungtynių buvo psichologinė duobelė. Gal visi tikėjosi, kad aš duosiu daug šiai rinktinei? Aš stengiausi daryti savo darbą, nesvarbu, įmetu 0 ar daug taškų, kaip buvo su Ukraina. Kiekvienas rungtynes darau, ką galiu, organizuoju atakas, stengiuosi įvesti mūsų centrus į derinius, nes daugiausiai žaidžiame per juos. Matote, ir Rokas ne kažką daug žaidžia, bet neturime jo smerkti, nes žaidžiame per didelius žmones. Jeigu juos dvigubiname, mes išsimetame, jeigu nedvigubina – gynėjai išeina su mažesniais skaičiais. Bet mes atvažiavome į rinktinę ne dėl skaičių, o dėl atstovavimo Lietuvai“, – sakė V.Kariniauskas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas

Duobelėje atsidūręs V.Kariniauskas sulaukė tautiečių pykčio, kurie užplūdo jį įžeidinėjimais socialiniuose tinkluose, o vienam jų iš karto po mačo Vilniuje su Prancūzija alytiškis davė grubų atsakymą, kuris nuvilnijo per internetą.

„Buvau rūbinėje, gavau žinučių. Vienam žmogui atrašiau gražiai į „heitą“, o kitam atrašiau tai, ką jūs matėte. Norėjau pažiūrėti, kokios yra reakcijos tu vadinamųjų „laido riterių“. Tiesiog pasijuokėme su Žydrūnu (Žydrūnas Vilenčikas yra komandos vadovas – aut. past.), – 15min sakė V.Kariniauskas. – Piktų žinučių yra nemažai. Jų tikrai yra. Kažkaip keista, nes mes juos atstovaujame, juk jie irgi yra lietuviai. Bet yra kaip yra. Nėra ko skųstis ir verkti.“

15min portale – atviras ir išsamus pokalbis su V.Kariniausku apie Filipinus, vietinių dėmesį, patirtį Rio žaidynėse, psichologinę duobelę, tautiečių sirgalių kartais peržengiamas ribas, Mariaus Kiltinavičiaus bandymą viešai apginti, Lietuvos rinktinės vaizdą rungtynėse su Egiptu, artėjantį mačą su Meksika ir sprendimą keltis į Mažeikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius