Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl lietuvių kelyje galintis atsidurti serbas įvertino olimpinių žaidynių burtus

Svetislavas Pešičius lietuvių sąskaita iškovojo bilietą į Paryžiaus olimpines žaidynes, o ateinančią vasarą vėl gali atsidurti mūsiškių kelyje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Serbijos rinktinę treniruojantis 74-erių specialistas praėjusiais metais nugalėjo Lietuvą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje ir pačiupo vieną iš dviejų Europai atitekusių tiesioginių bilietų į Paryžiaus žaidynes.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Iki finalo Maniloje žengusios komandos treneris vasarą vėl gali stoti į tiesioginę akistatą su Kaziu Maksvyčiu, nes ištraukus olimpinio krepšinio turnyro burtus paaiškėjo, jog serbai žais vienoje grupėje su JAV, Pietų Sudanu ir olimpinę atranką Puerto Rike laimėjusia komanda. Pastarąja pretenduos tapti Lietuva.

„Iš dvylikos komandų, kurios dalyvaus žaidynėse, tikriausiai bent 10 galės vadintis pretendentais į medalius. Tai dar niekada nėra nutikę per olimpinių žaidynių istoriją“, – burtus įvertino ilgametis serbų treneris.

S.Pešičiaus komandos jau pirmajame ture laukia akistata su ambicingai nusiteikusiais ir ryškiausias žvaigždes planuojančiais surinkti amerikiečiais. Bet serbų specialistas šios akistatos nesibaido ir žvelgia plačiau.

„Mums nebus blogai žaisti pirmas rungtynes prieš Jungtines Valstijas. Jeigu pateksime į ketvirtfinalį, kuris įprastai būna vienas svarbiausių etapų, ten prieš juos jau nežaisime“, – džiaugėsi S.Pešičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jis įvertino ir kitus galimus varžovus.

„Kitos komandos mūsų grupėje irgi bus pavojingos. Galime gauti Puerto Riką, Italiją arba Lietuvą, komandas, prieš kurias žaidėme 2023 m. pasaulio čempionate. Pietų Sudanas taip pat buvo puiki komanda pasaulio čempionate, žaidusi modernų, labai agresyvų krepšinį su greitu puolimu, tad kiekvienos rungtynės šiame turnyre bus sudėtingos“, – tikino strategas.

Paryžiuje jis veikiausiai remsis tuo pačiu branduoliu, su kuriuo iškovojo sidabrą Maniloje. Didžioji jo dalis yra 1994-1995 m. gimę žaidėjai – Nikola Milutinovas, Aleksa Avramovičius, Dejanas Davidovacas, Marko Guduričius, Ognjenas Dobričius. Rinktinėje turėtų būti ir kiek vyresni Bogdanas Bogdanovičius ir Stefanas Jovičius bei jaunesni Nikola Jovičius ir Filipas Petruševas.

Bet Serbijos rinktinė gali sulaukti ir ryškaus pastiprinimo.

„Daugelis mūsų žaidėjų, maždaug du trečdaliai, yra iš tos pačios 1994 ir 1995 m. gimimo kartos. Tikimės, kad dar du žaidėjai iš šios kartos, Vasilije Micičius ir Nikola Jokičius, prisijungs prie mūsų komandos, bet to dar nežinome. Jų sezonai tęsiasi labai ilgai, pažiūrėkime, ar jiems pavyks juos užbaigti be traumų ir kitų problemų“, – atsargiai kalbėjo S.Pešičius.

nuotr. FIBA/Lauri Markkanenas ir Nikola Jokičius
nuotr. FIBA/Lauri Markkanenas ir Nikola Jokičius

Per savo karjerą jis dukart yra tapęs Europos ir sykį laimėjęs pasaulio čempionatą, bet dar neturi savo kolekcijoje olimpinio medalio. Jo S.Pešičius sieks per liepos 27 – rugpjūčio 10 dienomis vyksiantį turnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius