Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 12 25

11 netikėtų faktų apie garsias Kalėdų dainas: kaip gimė „Velnias, man patinka Kalėdos“?

Kalėdinės dainos – daugeliui neatsiejama Kalėdų švenčių dalis. Tokios dainos kaip „Jingle Bells“ ar „White Christmas“ yra populiarios visame pasaulyje, o lietuviai taip pat turi savo mylimų kalėdinių dainų – pavyzdžiui, „Kardiofono“ daina „Kalėdinė eglutė“ arba Marijono Mikutavičiaus „Velnias, man patinka Kalėdos“.
Kalėdinė muzika
Kalėdinė muzika / 123RF.com nuotr.

Portalo 15min rubrika „Ar žinai?“ kviečia susipažinti su 11 faktų apie populiarias užsienio ir Lietuvos kalėdines dainas.

1. „Jingle Bells“ dainą dabar visi sieja su Kalėdomis, bet iš tiesų ji 1857 m. buvo parašyta Padėkos dienos proga ir nieko bendro su Kalėdomis neturėjo. Be to, „Jingle Bells“ apdainuojamas pasivažinėjimas rogėmis, istorikų teigimu, yra ne lengva kelionė su šeima, o atkaklios lenktynės. Masačusetso valstijoje JAV, kur gimė ši daina, lenktynės arklių traukiamomis rogėmis, kiek panašios į šiuolaikinį „dragą“, buvo labai populiarios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius