-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 patarimai, kuo užsiimti namuose, kai atrodo, kad nebėra ką veikti

Nenuostabu, kad didžiąją laisvalaikio dalį leidžiant namuose, net ir patiems išradingiausiems pritrūksta fantazijos, kaip šį laiką praleisti linksmai ir turiningai. Kai sudėliotos visos dėlionės, išspręsti visi kryžiažodžiai, o tie patys stalo žaidimai pasidaro nuobodūs, į pagalbą ateina išmanieji įrenginiai ir juose esančios programėlės. „Bitės Profai“ dalijasi savo atrinktais patarimais ir programėlėmis, kurios padės per karantiną namuose pamiršti žiovulį ir laiką užpildyti įvairiais žaidimais, edukaciniais užsiėmimais ir net kultūriniu pažinimu.
Pramogos ir užsiėmimai namuose
Pramogos ir užsiėmimai namuose / Bitės nuotr.

„Namuose galima susigalvoti galybę veiklų – nuo filmų maratono iki spintos perorganizavimo, nuo sporto treniruočių iki mokymosi tapyti. Kiekvienas gali atrasti tai, kas jiems teiktų džiaugsmą. Jei nei vienas iš paminėtų laisvalaikio leidimo būdų jums vis dėlto netinka, nenusiminkite – savo išmaniajame telefone galite turėti dar daugiau ne ką mažiau džiuginančių veiklų. Egzistuoja technologijos, kurios padės ne tik išmokti naujų dalykų, bet ir nukels į vietas, kuriose dabar negalime būti fiziškai“, – sako „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas ir dalinasi patarimais, kaip paįvairinti laisvalaikį namuose.

1 patarimas: kaip lavinti talentus

Papildomas laisvas laikas – geriausia priežastis atgaivinti senus hobius ar lavinti turimus talentus. M. Vrubliauskas sako, kad šiandien šiems dalykams užtenka ir išmaniojo telefono, kuris leidžia užsiimti įvairiais hobiais.

Savo mobiliajame įrenginyje galite turėti technologijas, kurios leis išmokti naujos kalbos pagrindų, piešimo ar profesionalios fotografijos principų, susirasti bendraminčių, išbandyti origamio meną ar net suteiks galimybę mesti dainavimo iššūkį garsiems atlikėjams.

Kaip naudingą edukacinės programėlės pavyzdį „Bitės Profas“ pateikia kalbų mokymosi platformą „Duolingo“. Šioje programėlėje galima rinktis iš per 20 kalbų studijų – nuo lotynų ir arabų, ar aukštosios valyrų kalbos, vartotos populiariame seriale „Sostų karai“ (čia („Android“) ir čia („iOS“)).

Kita programėlė, leisianti atsiskleisti dainavimo talentams – „Smule – The Social Singing App“ (čia („Android“) ir čia („iOS“)).

Shutterstock nuotr./Dainavimas
Shutterstock nuotr./Dainavimas

Joje galima ne tik dainuoti karaoke, dainuojant išmėginti įvairius smagius efektus, bet ir į dainų iššūkius iškviesti savo draugus ar net kartu su jais įrašyti dainą. Jei jaučiatės itin drąsus – pasivaržyti galite ir su žinomais atlikėjais, pavyzdžiui, Edu Sheeranu.

Daugiau patarimų bei programėlių, leisiančių atsiskleisti paslėptiems talentams, galite rasti pilname „Bitės Profų“ straipsnyje.

2 patarimas: kaip malšinti aistrą krepšiniui

Namuose smagiai laiką leisti gali ir sporto aistruoliai. Nors atšaukiami tarptautiniai turnyrai, o įvairūs krepšinio klubai išeina priverstinių atostogų, šios sporto šakos gerbėjai ir jų poreikiai niekur nedingo. Kaip ir daugelis kitų veiklų, krepšinis šaka persikelia į namus bei išmaniuosius įrenginius.

Pasak M.Vrubliausko, savo specialias programėles turi svarbiausios planetos krepšinio lygos, kuriose patogu sekti naujienas, egzistuoja įvairiausi mobilieji krepšinio žaidimai, o naujų driblingo judesių galima išmokti ir savo namų svetainėje.

Pavyzdžiui, NBA naujienas krepšinio mėgėjai gali sekti programėlėje „NBA Live Games & Scores“ (čia („Android“) ir čia („iOS“)), kurioje, prasidėjus sezonui, galima matyti svarbiausią statistiką, o prasidėjus varžyboms – sekti palaikomų komandų pasirodymą, taip pat stebėti spaudos konferencijas, peržiūrėti svarbiausias ankstesnių rungtynių akimirkas ir kitą įtraukiantį turinį.

Vytauto Dranginio nuotr./Krepšinio kamuolys
Vytauto Dranginio nuotr./Krepšinio kamuolys

Kitos programėlės leis pagerinti savo pačių krepšinio įgūdžius – štai „Pure Sweat Basketball Workouts“ (čia („Android“) ir čia („iOS“)) jūsų laukia NBA trenerio Drew Hanleno paruošti pratimai, norintiems pagerinti kamuolio varymosi bei valdymo įgūdžius.

Dar daugiau patarimų bei programėlių, skirtų krepšinio aistruoliams, galite rasti pilname „Bitės Profų“ straipsnyje.

3 patarimas: išradingai leiskite laiką virtuvėje

M. Vrubliauskas pastebi, kad ilgą laiką leidžiant namuose ir neturint galimybės lankytis restoranuose, ilgainiui susiduriama nuo patikrintų receptų pavargstame, o atrasti naujiems – pristingame įkvėpimo.

Tad mobiliosios programėlės puikiai praverčia ir virtuvėje – ir tiems, kuriems su maisto gamyba tik susipažįsta, ir tiems, kuriems norisi išbandyti naujus skonius.

Be to, maisto gaminimas gali tapti malonia veikla su antrąja puse ar net pačiais mažiausiais šeimos nariais, kuri padės išblaškyti monotoniškas nuotaikas.

123rf.com nuotr./Gaminimas
123rf.com nuotr./Gaminimas

„Bitės Profas“ dalijasi ir keliais tokių programėlių variantais. Pasak jo, programėlė „Good Foods“ – „BBC“ televizijos sukurta ir puikiai subalansuota maisto gaminimo programėlė, jungianti tiek vartotojų, tiek garsių virėjų kurtus receptus (čia („iOS“) ir čia („Android“)).

Joje gausu receptų pagal įvairias kategorijas, rasite kiekvieno skoniui tinkamo maisto. Jei geriausiai mokotės tuomet, kai sekate vaizdo instrukcijas, jums patiks programėlė „Tasty“ čia („iOS“) ir čia („Android“)), kurioje, pasirinkę receptą, galėsite peržiūrėti visą jo gaminimo instrukcijos vaizdo įrašą nuo pradžios iki pabaigos, taip pat rasite ir surašytus ingredientus.

Jei atrasti daugiau programėlių išradingam ir nenuobodžiam maisto gaminimui, kviečiame apie tai skaityti pilname „Bitės Profų“ straipsnyje.

4 patarimas: kaip lankytis garsiausiuose muziejuose neinant iš namų

Natūralu, kad ilgą laiką būnant namuose, keturios jų sienos ima darytis truputį per ankštos ir pasiilgstame kitos aplinkos, pasaulio ir kultūros pažinimo.

Vis dėlto, norint pamatyti kažką naujo ir nerizikuoti savo sveikata, nebūtina kelti kojos iš namų. Išmanusis telefonas kviečia pasivaikščioti ir pasaulinio garso galerijų bei muziejų koridoriais, ir pasidairyti po unikalius pasaulio architektūros ansamblius.

123RF.com nuotr./Luvro piramidė
123RF.com nuotr./Luvro piramidė

M.Vrubliauskas tikina, kad pasitelkus 3D modeliavimo, erdvinės fotografijos ir virtualios ar papildytos realybės technologijas, pažinti pasaulį galima nepakylant nuo sofos.

Pavyzdžiui, programėlė „Google Arts & Culture“ suteikia galimybę pažinti žymiausius pasaulio meno kūrinius nuo Renesanso drobių iki šiuolaikinio meno eksperimentų. Be to, pasivaikščioti ir virtualiai pamatyti savo ekspozicijas kviečia patys įvairūs pasaulio muziejai.

Galite pasivaikščioti Vatikano galerijų viduje arba pasisukioti šv. Petro aikštėje, Florencijos Ufizzi galerijos tinklalapyje apžiūrėti per 300 tūkst. darbų turinčią virtualią kolekciją. Dalį muziejų galite aplankyti ir naudodamiesi „Sketch Fab“ modeliavimo programėle. 3D modelių kūrimui bei publikavimui skirta platforma naudojasi įvairios kultūros įstaigos.

Jeigu norite atrasti daugiau technologijų, leisiančių kultūra mėgautis būnant namuose, kviečiame įsijungti pilną „Bitės Profų“ straipsnį.

Jeigu norite apie išmaniuosius įrenginius ar patarimus, kurie gali padėti sėkmingai leisti laisvalaikį ar dirbti namuose sužinoti daugiau, apsilankykite tinklapyje https://www.bite.lt/profai. Išmaniųjų technologijų specialistai „Bitės Profai“ nemokamai konsultuoja visų operatorių klientus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius