-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtmečius slėpta šeimos paslaptis: J.F.Kennedy seserį suluošino žiauri operacija

JAV prezidento Johno F.Kennedy pavardę yra girdėję, ko gero, visi. Daug kas girdėję ir apie vadinamąjį „Kenedžių prakeiksmą“ – tai, kad šios šeimos atstovų XX a. dažnai laukė liūdnas likimas.
Rosemary Kennedy 1938 m. birželio 15 d.
Rosemary Kennedy 1938 m. birželio 15 d. / „Mary Evans“ / „Scanpix“ nuotr.

Johno F.Kennedy vyresnysis brolis Joe 1944 m. žuvo Antrajame pasauliniame kare. Jį patį, jam einant JAV prezidento pareigas, 1963 m. pakirto žudiko šūviai.

Jaunesnysis Johno brolis Robertas 1968 m. taip pat buvo nušautas, o kitas jaunesnysis jo brolis Tedas 1969 m. pateko į avariją ir dėl jo kaltės žuvo jauna moteris. Jaunesnioji J.F.Kennedy sesuo Kathleen 1948 m. žuvo lėktuvo avarijoje.

Tačiau tragiškas likimas laukė ir dar vienos J.F.Kennedy sesers – Rosemary. Nors ji išgyveno iki senatvės.

Suluošinta sunkios smegenų operacijos, ji didžiąją dalį gyvenimo praleido prieglaudoje, atskirta nuo pasaulio. Apie tai žinojo nedaugelis, o kalta dėl jos likimo didžiąja dalimi buvo pati Kennedžių šeima. Tiksliau – jos tėvas Josephas.

Wikimedia Commons / Public Domain nuotr./Rosemary Kennedy tėvai Rose ir Josephas 1940 m.
Wikimedia Commons / Public Domain nuotr./Rosemary Kennedy tėvai Rose ir Josephas 1940 m.

Sunkus gimdymas

Rosemary Kennedy, trečiasis vienos įtakingiausių JAV šeimų Josepho ir Rose Kennedy vaikas ir vyriausia dukra, gimė 1918 m. rugsėjo 13 d. Bruklino mieste Masačusetso valstijoje.

Tuo metu, kai ji gimė, JAV siautėjo ispaniškojo gripo epidemija ir gydytojas, kuris turėjo pasirūpinti jos priėmimu, vėlavo – rūpinosi kitais pacientais.

Pasak Kennedžių šeimos guvernantės atsiminimų, nors kūdikio galva jau lindo į pasaulį, pribuvėja liepė gimdančiai motinai laikyti suspaudus kojas ir neleisti kūdikiui gimti, kol ateis gydytojas. Rose Kennedy šių nurodymų laikėsi dvi kančios kupinas valandas.

Galiausiai Rosemary Kennedy gimė. Bet gimdymas nepraėjo be pasekmių. Jai augant tapo akivaizdu, kad ji turi elgesio ir mokymosi sutrikimų.

Būdama dvejų metų ji dar nevaikščiojo ir nekalbėjo, o vėliau, nors buvo siunčiama į geriausias mokyklas sutrikusio vystymosi vaikams JAV ir Jungtinėje Karalystėje, netgi pasiekusi pilnametystę R.Kennedy sunkiai galėjo skaityti ir rašyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius