Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nacionalinė viktorina – jau šiandien! Kaip ji vyks šiemet?

Jau šiandien, kovo 6 d., startuoja portalo 15min organizuojama Nacionalinė viktorina – žinių patikrinimo konkursas apie Lietuvą. Dėl Lietuvą ir pasaulį apėmusios COVID-19 pandemijos šiemet Nacionalinė viktorina vyks kitaip negu įprastai – gyvai nesusitiksime, bet užduotis galėsime spręsti saugiai namuose. Kaip?
Nacionalinė viktorina 2021
Nacionalinė viktorina 2021

Visi, norintys dalyvauti viktorinoje, galės pasirinkti vieną iš dviejų jos versijų – su atsakymų variantais arba be. Abi jos vyks internete, bet skirsis klausimų skaičiumi ir pobūdžiu.

Viktoriną be atsakymų variantų sudarys 160 klausimų, ji vyks realiu Lietuvos laiku ir prasidės 13 val. Ji bus panaši į kasmet vykstančią gyvąją Nacionalinę viktoriną. Klausimai bus atviri, atsakymus dalyviai turės įrašyti patys. Klausimai bus įvairaus sudėtingumo – bus ir tokių, į kuriuos, ko gero, atsakys kiekvienas, ir tokių, kurie daugeliui taps rimtu iššūkiu.

Viktoriną su atsakymų variantais sudarys 80 klausimų, ji bus panaši į kasdien 15min portale skelbiamus testus.

Kad ir kurią versiją pasirinksite, viktorina taps puikia proga įgyti naujų žinių apie Lietuvą, pasivaržyti su draugais ir smagiai praleisti laiką.

Viktorina be atsakymų variantų

Šiandien, 13 val., iš anksto užsiregistravę dalyviai registracijos metu nurodytu el. paštu gaus nuorodą į viktorinos užduotis.

Viktorina vyks realiu laiku. Pirmojo kėlinio užduotys bus pasiekiamos 13.00–14.30 val. Antrojo kėlinio užduotys bus pasiekiamos tik 14.30–16.00 val. Abu kėlinius sudarys po 80 atvirų klausimų, suskirstytų į 4 temas.

Visi klausimai bus tik apie Lietuvą, iš pačių įvairiausių su Lietuva susijusių sričių.

Išspręsti viso kėlinio užduotis dalyviai turės valandą, tačiau turės ir sutilpti į kėliniui numatytą laiką. Pradėjus spręsti, pvz., 13 val. 10 min., užduotis bus galima spręsti iki 14 val. 10 min., bet pradėjus, pvz., 13 val. 50 min. – tik iki 14 val. 30 min.

Po 14.30 val. atsidarę tą pačią nuorodą dalyviai galės spręsti Antrojo kėlinio užduotis. Šio kėlinio užduotys bus prieinamos iki 16 val. Kaip ir pirmojo kėlinio atveju, dalyviai turės užduotis išspręsti per valandą.

16 val., pasibaigus Nacionalinei viktorinai, dalyviai savo 15min paskyroje galės rasti savo abiejų kėlinių atsakymus ir teisingus atsakymus. Suskaičiuoti, kiek klausimų jie atsakė teisingai, dalyviai turės patys.

Dalyvių rezultatai nebus skelbiami viešai, nebent jie patys to norės. Dalyviai, kurie norės, kad jų rezultatai būtų įtraukti į viešai skelbiamą lentelę, galės atsiųsti savo atskirų kėlinių rezultatus ir galutinį rezultatą el. paštu viktorina@15min.lt arba „Facebook“ žinute puslapiui „Nacionalinė viktorina“.

Viktorina su atsakymų variantais

Viktorina su atsakymų variantais prasidės 19 val. Ją sudarys 80 klausimų. Šiai viktorinai iš anksto registruotis nereikia. Jei norite spręsti viktoriną be atsakymų variantų, tiesiog kovo 6 d. vakare apsilankykite 15min puslapyje.

Nacionalinės viktorinos čempionas, atskirų miestų, temų ir pan. čempionai šiemet renkami nebus. Viktorinos užduotis spręsite tik savo malonumui. Tikimės, kad viktorina suteiks malonių emocijų ir naujų žinių apie Lietuvą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius