Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Interneto erdvėje tyko sukčiai. Šis testas parodys, ar mokate apsisaugoti nuo jų

Šiais laikais galime mėgautis tikrai plačiomis technologijų ir interneto galimybėmis – nuo apsipirkimo internetu iki vaizdo skambučių į kitas valstybes. Kita vertus, visas naujausias technologijas labai mėgsta ir sukčiai, kurie kiekvienais metais sugalvoja vis naujų būdų, kaip išvilioti pinigus ar pasiekti mūsų duomenis.
Saugumas internete
Saugumas internete / Bitės nuotr.

„Bitės Profai“ parengė specialų testą, kuris leis pasitikrinti, kiek gerai galime atpažinti sukčių veiksmus ir gebame nuo jų apsisaugoti. Ar atsakysite į visus klausimus teisingai?

„Sukčiai į mūsų turtą ar pinigus gali kėsintis įvairiais būdais – nuo telefono skambučių iki melagingų reklamų ar įtartinų laiškų. Dažniausiai sukčiai negali mums pakenkti tol, kol patys neatliekame kokių nors veiksmų. Jeigu esate gerai susipažinę su situacijomis, kurios mums ar mūsų duomenims kelia grėsmę ir žinote, kaip jose reikėtų elgtis, dėl sukčių galite būti ramūs. Kita vertus, sukčiai nemiega ir stengiasi sugalvoti vis naujų sukčiavimo būdų, todėl pravartu pasitikrinti, ar tikrai visose situacijose žinotumėte, kaip elgtis“, – sako „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas ir kviečia pasitikrinti savo žinias.

Testą sudaro 10 klausimų. Manote, kad jums pavyktų apgudrauti sukčius? Tuomet atlikite šį testą ir išsiaiškinkite, o jei žinosite ne viską, tuomet tikrai praplėsite savo žinias.

Parodykite šį testą ir savo tėvams ar seneliams – net jei jums kai kurie klausimai atrodys elementarūs, jie, jei yra mažiau pratę naudotis internetu, gali kažko nežinoti.

Atsakėte ne į visus klausimus arba susidomėjote šiandien paplitusiais sukčiavimo būdais ir norite sužinote dar daugiau? Tuomet siūlome atsiversti „Bitės Profų“ straipsnį šia tema ir paskaityti, kaip neužkibti ant sukčių kabliuko ypatingai dabar, kai sukčiaujama net prisidengiant tokiomis temomis kaip karantinas.

Jeigu norite apie išmaniuosius įrenginius ar patarimus, kurie gali padėti sėkmingai leisti laisvalaikį ar dirbti namuose sužinoti daugiau, apsilankykite tinklapyje https://www.bite.lt/profai. Išmaniųjų technologijų specialistai „Bitės Profai“ nemokamai konsultuoja visų operatorių klientus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius