Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Testas: ar žinote visas UNESCO pasaulio paveldo vertybes Lietuvoje?

Tikriausiai esate girdėję apie tokį dalyką kaip UNESCO pasaulio paveldo vertybių sąrašas. Bet ar žinote visas UNESCO pasaulio paveldo vertybes, esančias Lietuvoje, ir jų reikšmę? Atlikite testą ir sužinokite!
Kuršių nerijoje
Kuršių nerijoje / Renatos Kilinskaitės nuotr.

2020-uosius metus LR Seimas paskelbė UNESCO Pasaulio paveldo metais Lietuvoje. Šio minėjimo tikslas − pabrėžti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytų Lietuvos kultūros paveldo vietovių reikšmę mūsų valstybei, didinti jų pažinimą visuomenėje apie šių vietovių išskirtinę visuotinę vertę, išsaugojimą ateities kartoms.

Taip pat norima skatinti Lietuvos gyventojų pasididžiavimo jausmą bei priminti apie turimą unikalų, pasaulinio masto Lietuvos kultūros paveldą, pažinti išskirtinio kultūros paveldo Lietuvoje istorija, išplėsti jos prieinamumo, kultūrinio pažinimo ir įtraukiančio dalyvavimo visuomenei galimybes.

Šia proga 15min kartu su Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatu kviečia jus pasitikrinti savo žinias teste apie UNESCO organizaciją, UNESCO pasaulio paveldo vertybes Lietuvoje bei jų reikšmę mūsų valstybei. Testą rasite žemiau. Sėkmės!

UNESCO Pasaulio paveldo metų minėjimas siejamas su svarbiomis jubiliejinėmis datomis: 2019 m. Vilniaus istorinis centras minėjo 25 metų, Kernavės archeologinė vietovė – 15 metų, 2020 m. Kuršių nerija mini 20 metų, o Struvės geodezinis lankas – 15 metų įrašymo į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą sukaktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius