Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemaitį Tomą Vaišę teniso kortuose į priekį stumia darbštumas ir užsispyrimas

Šiaulių teniso mokyklos auklėtinis Tomas Vaišė, triumfavęs Rusijoje ir Suomijoje vykusiuose Europos teniso asociacijos turnyruose, kol kas yra daugiausiai Tennis Europe šešiolikmečių reitingo taškų šiemet iškovojęs tenisininkas.
Tenisininkas Tomas Vaišė
Tenisininkas Tomas Vaišė
 Sėkmingu žaidimu T.Vaišė į save atkreipė ir užsienio ekspertų dėmesį – Telšiuose gimęs ir augęs vaikinas pakviestas gegužės pabaigoje prisijungti prie tarptautinės Tennis Europe komandos, kurios nariai dirbs su patyrusiais treneriais ir dalyvaus keturiuose Italijoje ir Danijoje vyksiančiuose šešiolikmečių ir aštuoniolikmečių turnyruose.

Su T.Vaišė dirbantis treneris Šarūnas Kulnys teigia, jog jo nestebina šiemet auklėtinio rodomi rezultatai. 

„Laukiau panašių Tomo rezultatų ir šuolio šešiolikmečių reitinguose. Visų pirma todėl, kad jis yra be galo darbštus ir užsispyręs. O jei per treniruotes atiduodi visą save, rezultatai ankščiau ar vėliau ateina.

Dar vienas svarbus Tomo žaidimo aspektas – jis yra kairiarankis. Varžovams visuomet sunkiau žaisti prieš tokius tenisininkus. Mane stebina ir jo savarankiškumas. Į Šiaulius Tomas atsikraustė praėjusių metų balandį – čia jis gyvena be savo tėvų, lanko mokyklą, treniruojasi“, – pasakoja Š. Kulnys.

Šiuo metu tenisininkas lieja prakaitą treniruotėse Šiauliuose, o balandžio viduryje jis vyks į 9 dienų treniruočių stovyklą Ispanijoje. 

„Tai turbūt geriausia vieta ruoštis grunto tenisui. Sezono pradžioje įsitikinau, kad Tomo žaidimas puikiai tinka kietai dangai, nors jis pats teigia, kad iki šiol geriausiai jaučiasi žaisdamas būtent ant grunto. Todėl manau, kad vasaros sezoną mūsų rezultatai nebus prastesni“, – aiškina Š. Kulnys. 

Pasak trenerio svarbiausi šio sezono turnyrai – liepos mėnesį vyksiantis Europos šešiolikmečių čempionatas ir metų pabaigoje vyksiantis baigiamasis aštuonių pajėgiausių Europos šešiolikmečių turnyras. „Aišku į jį dar reikia patekti, tačiau tikiu, kad padarysime taip. Juolab, kad vertinant tik šiemet iškovotus Tennis Europe reitingo taškus, Tomas kol kas yra pirmas visoje Europoje“.

Š. Kulnys optimistiškai kalba ir apie auklėtinio galimybes aštuoniolikmečių tenisininkų turnyruose. „Jau šiemet vis dažniau vyksime ir į aštuoniolikmečių turnyrus. Galbūt pradžioje kiek žemesnių kategorijų. Nemanau, kad perėjimas į jaunių tenisą bus sunkus. Tomas daug žaidžia turnyruose, kaupia patirtį, o su pergalėmis ateina pasitikėjimas savimi, kuris ir padės jam greičiau apšilti kojas jaunių tenise“, – aiškina treneris. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius