-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 10

Metų pradžią Vilniuje paženklins tarptautinis teniso turnyras „Lexus Cup 2013“

Naujieji metai Lietuvos tenisui prasidės išskirtiniu įvykiu – organizatoriaus „Teniso pasaulis“ rengiamu Tarptautinės teniso federacijos (ITF) turnyru „Lexus Cup 2013“.
Turnyro akimirka
Teniso korte / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Išplatiname pranešime spaudai teigiama, kad sausio 24-27 dieną Vilniuje vyksiančiomis varžybomis „Lexus Cup 2013“ startuos ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių, Rusijos bei Skandinavijos ITF senjorų teniso turnyrų maratonas. Prestižinis – trečios ITF kategorijos – tarptautinis senjorų teniso turnyras Vilniuje bus surengtas daugiafunkciniame sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekse „SEB arena“.

 

„Turnyrui tapus tradiciniu, plečiasi ir turnyro dalyvių ratas – vis daugiau teniso žaidėjų atvyksta iš užsienio šalių, sulaukiame nuolatinių žaidėjų iš visos Lietuvos. Išbandyti savo jėgas bei pasisemti žaidybinės patirties lietuviai į šį turnyrą pritraukia teniso klubų kolegas, bičiulius ir draugus. Džiaugiamės sulaukiantys aukšto žaidimo lygio ir įvairiaus amžiaus dalyvių, norinčių varžytis šiame tarptautiniame turnyre, – teigė turnyro organizatorės bendrovės „Teniso pasaulis“ direktorius Kęstutis Faktorovičius.

Trečiąją kategoriją „Lexus Cup“ turnyrui ITF suteikė po šiais metais Vilniuje sėkmingai surengtų varžybų, sutraukusių net 250 dalyvių, tarp jų – virš 100 užsieniečių iš visos Europos. Lietuviai įrodė, kad ne veltui patenka tarp įvairaus amžiaus žemyno senjorų teniso lyderių – didžiausiame tarptautiniame turnyre Lietuvoje šeimininkai laimėjo net 6 iš 11 finalų.

Kitąmet vyksiančiame trečios kategorijos tarptautiniame senjorų teniso turnyre dalyviai galės iškovoti daugiau ITF reitingo taškų, tad žaidėjų pajėgumas bus didesnis, o žiūrovų visas keturias varžybų dienas laukia dar atkaklesnės ir aukštesnio lygio kovos.

Lietuvoje vyksiančiame išskirtiniame aukštos kategorijos senjorų teniso turnyre dalyviai turės galimybę varžytis su stipresniais žaidėjais, išmėginti jėgas su tenisininkais iš užsienio, savo bendraamžių pasaulio reitinge esančiuose tarp lyderių.

„Trečios kategorijos suteikimą tarptautiniam senjorų turnyrui Lietuvos teniso sąjunga vertina labai teigiamai, nes tai – išaugusio mūsų šalies senjorų teniso lygio įvertinimas. Be abejo, tai ir pačių turnyro organizatorių įvertinimas. Esu įsitikinęs, kad sporto komplekse „SEB arena“ galima surengti ir Europos senjorų teniso čempionatą“, – teigė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

„Lexus Cup 2013” turnyre bus kovojama moterų vienetų ir vyrų vienetų bei moterų ir vyrų dvejetų varžybose įvairaus amžius grupėse nuo 35 iki 75 metų. Moterų dvejetų varžybos – turnyro naujovė.

Registracija į teniso turnyrą „LEXUS CUP 2013“ vyks iki 2013 m. sausio 2 d. Organizatoriai primena, jog registruotis gali žaidėjai, tik įsigiję tarptautinio žaidėjo registracijos numerį IPIN tarptautinės teniso federacijos puslapyje (čia).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius