-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 19

15-metė Akvilė Paražinskaitė iškovojo pergalę ir bus klasifikuojama WTA pasauliniame moterų reitinge

Akvilė Paražinskaitė tęsia sėkmingą pasirodymą Turkijoje vykstančiame ITF serijos „Tennis Organisation Womens“ moterų turnyre. 15-metė Balžeko teniso mokyklos atstovė pirmame pagrindinių varžybų rate 6:4, 2:1 šventė pergalę prieš rumunę Aną Bogdan (WTA 556).
Akvilė Paražinskaitė
Akvilė Paražinskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmame sete A.Paražinskaitė atsiliko 2:4, tačiau kovojo toliau ir sugebėjo atsitiesti. Lietuvė laimėjo keturis geimus iš eilės ir setą.

Antrame sete A.Paražinskaitė pirmavo 2:1. A.Bogdan išsikvietė medicininę pagalbą, po kurios atsisakė tęsti kovą. 19-metė Rumunijos tenisininkė neseniai laimėjo Antalijoje vykusį ITF serijos moterų turnyrą. 

„Akvilė tikra šaunuolė. Ji žaidė puikiai ir spinduliavo labai gera energija, – auklėtinės žaidimu džiaugėsi treneris Arūnas Balžekas. – Akvilė laikė iniciatyvą viso mačo metu. Viename epizode tik kiek nepasisekė, bet ji nepalūžo ir greitai susigražino iniciatyvą. Manau, kad varžovė nelabai norėjo susitaikyti su pralaimėjimu penkiolikmetei merginai, todėl priėmė atitinkamą sprendimą.“

Tai buvo trečia iš eilės A.Paražinskaitės pergalė pagrindinėse ITF serijos moterų varžybose. Lietuvos sportininkė nuo šiol bus reitinguojama ir pasauliniame WTA reitinge. Antrame varžybų rate ji kovos su buvusia pirma pasaulio jaunių rakete iš Belgijos An-Sophie Mestach. 18-os metų sportininkė šiuo metu WTA klasifikacijoje užima 649 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius