-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 01

15-metės euforija Vimbldone – nurungė teniso ikoną Venus Williams

Pirmoji 2019-ųjų Vimbldono čempionato diena teniso aistruoliams turėtų įsiminti ilgam. Ne tik dėl to, jog jau spėjo iškristi Naomi Osaka, Alexanderis Zverevas ar Stefanos Tsitsipas, bet ir dėl mergaitės, kuri spėjo užkariauti viso pirmojo Vimbldono korto sirgalių širdis.
Cori Gauff
Cori Gauff / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2004-ųjų kovo 13-ąją gimė mergaitė – Cori Gauff. Tuomet, kai pasaulį išvydo nuostabus mažas kūdikis, Venus Williams savo sąskaitoje jau turėjo du Vimbldono titulus.

Prabėgus 15-ai metų C.Gauff tapo jauniausia tenisininke „Open Era“ (nuo 1968-ųjų) laikotarpyje, kuri žais Vimbldono pagrindiniame turnyre.

Maža to, turnyro burtai jaunuolę jau pirmajame varžybų rate suvedė su tikra teniso ikona – 39-erių Venus Williams (WTA-44). Užnugaryje turėdama visą pirmosios Vimbldono aikštelės publikos paramą, 15-metė turnyro atidarymo dieną užbaigė įspūdingu pasirodymu ir pergale 6:4, 6:4.

Jaunajai amerikietei tai buvo debiutas pagrindinėse „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų varžybose, tačiau tenisininkė atrodė rami ir nors Venus antrajame sete agresyviai „kabinosi“, C.Gauff (WTA-313) nepasimetė ir šventė pergalę.

„Tai pirmasis kartas, kai iškovojusi pergalę verkiau, – šmaikštavo amerikietė. – Žodžiais sunku apibūdinti šį jausmą. Turėjau išlikti rami, kadangi aikštelė atrodė tokia didelė. Tikriausiai dabar manęs čia nebūtų, jei ne Venus – ji labai įkvepiantis žmogus“, – duoklę varžovei atidavė Gauff.

V.Williams „All England Tennis Club“ aikštyne triumfavo net penkis kartus.

15-metė C.Gauff antrajame varžybų rate žais prieš slovakę Magdaleną Rybarikovą (WTA-139), kuri kiek netikėtai 6:2, 6:4 nugalėjo 11-ą pasaulio raketę Aryną Sabalenką.

VIDEO: Venus WIlliams - Cori Gauff. Dvikovos akimirkos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius