-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 28

2017-ieji – sugrįžimo metai daugeliui geriausių pasaulio tenisininkų

2016 metų sezonas jau baigėsi, o šie teniso metai buvo negailestingi ne vienam garsiam pasaulio žaidėjui. 2017-ieji gali tapti labai svarbiais sugrįžimo metais Rogeriui Federiui, Rafaeliui Nadaliui, Serenai Williams bei daugeliui kitų. Kviečiame pažvelgti į 6 tenisininkus, kurie kitą sezoną žūtbūt sieks susigrąžinti geriausią savo sportinę formą.
Rogeris Federeris prieš Mariną Čiličių
Rogeris Federeris prieš Mariną Čiličių / „Scanpix“ nuotr.

Rogeris Federeris

„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius pirmą kartą žais „Didžiojo kirčio“ turnyro finale
„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius pirmą kartą žais „Didžiojo kirčio“ turnyro finale

Buvusi pirmoji pasaulio raketė bei vienas geriausių pasaulio žaidėjų jokiame turnyre nerungtyniavo nuo šių metų Vimbldono. Beveik visą savo karjerą traumų išvengęs šveicaras šiemet kentėjo kelio bei nugaros skausmus. Jie tenisininką privertė baigti savo sezoną labai anksti.

Kelias atgal į pirmąjį ATP reitingo trejetą laukia labai nelengvas. Viršūnėje įsitaisę Andy Murray ir Novakas Džokovičius, o Milošas Raoničius, Stanas Wawrinka bei Kei Nishikoris savo pozicijų lengvai tikrai neužleis.

Pranešama, kad R.Federeris aikštėje pasirodys jau gruodžio mėnesį. Jis dalyvaus parodomajame „IPTL“ turnyre, o oficialiai savo sezoną pradės „Hopman Cup“ varžybose.

Rafaelis Nadalis

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Rafa riešo skausmus kentėjo jau nuo pavasario, o paskutinį kartą aikštėje jį matėme „Masters“ serijos turnyre Šanchajuje. Ten jis antrame etape nusileido Viktorui Troickiui.

Ispanas neseniai atidarė savo teniso akademiją Maljorkoje ir užsiminė, kad gruodžio pabaigoje dalyvaus „Mubadala World Tennis Championships“ turnyre.

Reikia tikėtis, kad poilsis R.Nadaliui išeis į naudą ir jis bus pasiruošęs pirmajam 2017 metų „Didžiojo kirčio“ turnyrui Melburne.

Novakas Džokovičius

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Novaką Džokovičių ir triumfavo „ATP World Tour Finals“ turnyre
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Novaką Džokovičių ir triumfavo „ATP World Tour Finals“ turnyre

Buvusi pirmoji pasaulio raketė taip pat kentėjo nuo riešo traumos, tačiau labiau jo žaidimą paveikė motyvacijos stoka. Serbo treneris Borisas Beckeris praėjusią savaitę atskleidė, kad jo auklėtinis prarado norą kovoti, o aikštėje neberado naujų iššūkių.

Tai lėmė ankstyvą Serbijos tenisininko pralaimėjimą Vimbldone, olimpiadoje bei nesėkmę baigiamajame sezono turnyre Londone.

Nukritimas į antrąją vietą pasaulio reitinge turėtų motyvuoti N.Džokovičių stipresniu sugrįžti kitąmet, o jo dvikova dėl pirmosios pasaulio raketės titulo su Andy Murray turėtų būti labai intriguojanti.

Kei Nishikoris

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Kei Nishikorį
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Kei Nishikorį

Japonijos atstovas pateko į „ATP World Tour Finals“ stipriausiųjų aštuntuką, tačiau grupės etape iškovojo vos vieną pergalę. Akivaizdu, kad tenisininkas kiek nusilpo po labai įtempto 2016 metų tvarkaraščio, todėl reikia tikėtis, kad kitą sezoną japonas pradės pailsėjęs ir pasiruošęs kovoti dėl aukščiausių tikslų.

Serena Williams

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Buvusi pirmoji pasaulio raketė šiemet kentėjo nuo peties bei kelio traumų. Dėl jų S.Williams turėjo pasitraukti iš kelių turnyrų, o olimpiadoje patyrė netikėtą nesėkmę jau trečiame varžybų etape.

„US Open“ pusfinalyje amerikietė nusileido Karolina Pliškovai, o tai jai kainavo ir pirmąją vietą WTA pasaulio reitinge. Galų gale S.Williams nusprendė savo laiką skirti reabilitacijai ir po „Didžiojo kirčio“ turnyro Niujorke daugiau neberungtyniavo.

2017 metais 22 „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionė bandys pasivyti Angelique Kerber, o sveika S.Williams turėtų be vargo sugrįžti į WTA reitingo viršūnę.

Marija Šarapova

USA TODAY Network/Sipa USA/Marija Šarapova
USA TODAY Network/Sipa USA/Marija Šarapova

Dėl neleistinų preparatų diskvalifikuota Rusijos tenisininkė jau gali planuoti savo sugrįžimą. Oficialiai M.Šarapova gali pradėti rungtyniauti 2017-ųjų balandžio 26 dieną, todėl prieš „French Open“ ji neturės jokio WTA reitingo.

Žinoma, ji turės keletą galimybių pelnyti šiek tiek reitingo taškų, tačiau greičiausiai Rusijos tenisininkė turėtų sulaukti ne vieno vardinio kvietimo.

Tačiau su įtampa susitvarkyti bus nelengva. M.Šarapova turės iš naujo tartis su savo rėmėjais dėl sutarčių, jis bus nerungtyniavusi daugiau nei metus, o dopingą vartojančių atletų nemėgsta didžioji dauguma sporto pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius