-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 24

21-o amžiaus karalius: Rogeris Federeris tęsia įspūdingą ir rekordinį žygį

Šis amžius priklauso Rogeriui Federeriui, taip drąsiai galima teigti pasižiūrėjus, ką nuveikė legendinis Šveicarijos tenisininkas. Retas žmogus 21-ajame amžiuje gali pasigirti tokiais pasiekimais. „Roland Garros“ organizatoriai paskaičiavo, kad paskutinis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kuriame R.Federeris nedalyvavo, vyko dar 1999-aisiais metais Niujorke.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Tais laikais dar nebuvo „Facebook“ ir „Twitter“ socialinių tinklų. Markui Zuckerbergui buvo vos 15-a metų ir jis dar mokėsi mokykloje. Jungtinėms Amerikos Valstijoms vadovavo Billas Clintonas. O būsimasis prezidentas Barackas Obama darbavosi Čikagoje.

Catherine Elizabeth Middleton buvo tik 17-os metų ir ji dar nežinojo, kad jos būsimuoju vyru taps princas Williamas. 

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

1999-aisiais metais didžiausiomis kino pajamomis džiaugėsi „Žvaigždžių karai“. Kultinis filmas tuomet surinko 924 milijonus dolerių. Oskarą už geriausią filmą gavo „Amerikos grožybės“. 

Nemažai tenisininkų, kurie šiemet dalyvauja atvirame Prancūzijos teniso čempionate, buvo tik neseniai gimę. Kroatijos jaunoji tenisininkė Anna Konjuh šventė savo antrąjį gimtadienį. 

Šveicaras šiuo metu pasaulio reitinge užima antrą vietą ir tęsia rekordinę seriją. R.Federeriui tai jau 62-as „Didžiojo kirčio“ turnyras iš eilės. Iki jo rekordas priklausė Wayne‘ui Ferreirai – 56-i „Didžiojo kirčio“ turnyrai iš eilės.  
Šveicaras per tą laiką tapo net 17-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtoju. Ir šiemet, nors jam jau 33-eji, yra vienas pagrindinių favoritų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius