-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 03

3 valandos ir tik nepilni 2 setai – beprotiškiausią R.Nadalio ir A.Zverevo pusfinalį sustabdė šiurpi trauma

Rafaelis Nadalis (ATP-5) ir Alexanderis Zverevas (ATP-3) pretendavo sužaisti vieną beprotiškiausių „Didžiojo kirčio“ pusfinalių per visą teniso istoriją, tačiau susitikimas baigėsi galiausiai nesužaidus nė dviejų setų, kuomet šiurpią traumą patyrė tenisininkas iš Vokietijos.
Alexanderio Zverevo trauma „Roland Garros“ pusfinalyje prieš Rafaelį Nadalį
Alexanderio Zverevo trauma „Roland Garros“ pusfinalyje prieš Rafaelį Nadalį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Grunto karalius iš Ispanijos pirmavo rezultatu 7:6(8), 6:6 ir ką tik galingu smūgiu iš kairės kamuoliuką buvo patupdęs į aikštelės kampą bei tokiu būdu išplėšė antrą pratęsimą, kuomet sausakimšai užpildyto „Philippe Chatrier“ centrinio korto ošimą greitai nutildė šiurpūs riksmai iš skausmo.

Bandydamas kabintis į tašką A.Zverevas nesėkmingai čiuožė gruntu ir stipriai nikstelėjo savo čiurną – akivaizdu, kad vokiečio trauma buvo labai rimta, tenisininkas nesikėlė nuo žemės. Korte žaibiškai pasirodė medicininis personalas, Saša buvo pasodintas į vėžimėlį ir trumpam paliko aikštę, tačiau žiaurus nuosprendis vokiečiui jau buvo paskelbtas – po keleto minučių jis tik su ramentų pagalba sugrįžo atsisveikinti su publika ir oficialiai pasitraukti.

Iki nelemtos akimirkos Rafa ir Saša pirmajame „Roland Garros“ vyrų vienetų turnyro pusfinalyje kūrė neįtikėtino grožio ir įtampos spektaklį. Sunku patikėti, bet nepilni du setai pareikalavo net 3 valandų ir 13 minučių!

Vokietis šį mačą prisimins ne tik dėl skaudžios traumos, bet ir krūvos neišnaudotų šansų.

Tarsi ant sparnų dvikovą pradėjęs 25-erių tenisininkas jau pirmajame geime laimėjo varžovo padavimus ir žaidė itin efektyvų puolamąjį tenisą, tačiau seto viduryje stabtelėjo, o rezultatas iš 4:2 greitai tapo 4:5.

A.Zverevas 10-ajame geime išsaugojo tris set point'us ir tai jam vėl suteikė papildomo pasitikėjimo savimi. Pratęsime atrodė, kad šįkart jau tikrai setas vokiečio kišenėje, kuomet jo persvara siekė net 6:2.

Tačiau R.Nadalis nebūtų R.Nadalis – grunto karalius neįtikėtinais būdais išsaugojo keturis set point'us iš eilės ir galiausiai šeštuoju bandymu laimėjo pirmą partiją, žudikišku žvilgsniu žvelgdamas į savo komandą.

Antrajame sete A.Zverevas buvo vėl labai arti laimėto seto, kai pirmavo 5:3, tačiau tuomet sulaukė perspėjimo iš arbitro už nevaldomus riksmus, o galiausiai dviguba klaida leido R.Nadaliui sugrįžti į žaidimą.

Šiandien savo 36-tąjį gimtadienį švenčiantis R.Nadalis sekmadienį Paryžiuje kausis jau dėl 14-ojo „Roland Garros“ ir 22-ojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus – abu visų laikų rekordai priklauso būtent ispanui.

Turnyro finalų istorija būsimam ispanų matadoro varžovui – Casperui Ruudui (ATP-8) arba Marinui Čiličiui (ATP-23) – yra negailestinga, mat Prancūzijos sostinėje ispanas laimėjo visus 13 finalų.

Visgi pasidžiaugti pergale iš karto po mačo Rafa tikrai negalėjo – pirmiausia jis paguodė atsisveikinti turėjusį oponentą, netrukus duodamas ir jausmingą interviu.

„Labai sunkus ir liūdnas momentas. Saša žaidė neįtikėtiną turnyrą, jis yra labai geras kolega ATP ture. Žinau, kiek daug pastangų jis įdeda siekdamas laimėti savo pirmą „Didžiojo kirčio“ titulą. Jam žiauriai nepasisekė. Dėl vieno esu tikras – ateityje jis tikrai laimės ne vieną, o kur kas daugiau trofėjų. Linkiu jam sveikatos ir kuo greičiau pasveikti“, – kalbėjo Nadalis.

Ketvirtfinalyje prieš C.Alcarazą pirmą karjeros pergalę „Didžiojo kirčio“ turnyruose prieš pirmojo dešimtuko atstovą pasiekęs A.Zverevas turėjo auksinę galimybę tapti pirmąja pasaulio rakete, tačiau dabar į pirmą poziciją sugrįš Daniilas Medvedevas.

Artėjančią savaitę ATP reitingo viršūnėje išliks Novakas Džokovičius, o birželio 13-ąją serbas ją užleis tenisininkui iš Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius