-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 15

A.Barty atskleidė įvykį, po kurio susimąstė apie karjeros pabaigą: „Ugnis manyje užgeso“

Šio sezono pradžioje Ashleigh Barty laimėjo „Australian Open“ pirmenybes ir įtvirtino savo dominavimą WTA ture, tačiau netrukus teniso pasaulį šokiravo netikėta žinia – vos 26-erių tenisininkė baigia profesionalės karjerą. Prabėgus daugiau laiko australė atskleidė konkrečią akimirką, kuomet suprato, kad jos karjera yra greičiausiai baigta.
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty / „Scanpix“ nuotr.

Trečiasis karjeros „Didžiojo kirčio“ titulas ir pirmasis gimtojoje Australijoje, įsitvirtinimas WTA reitingo viršūnėje ir absoliutus dominavimas – taip prasidėjo Ashleigh Barty metai, kurie tenisininkei žadėjo dar didesnes aukštumas teniso kortuose.

Tačiau įspūdingu stiliumi 2022-uosius pradėjusios australės mintys jau sukosi apie visai kitus dalykus, nesusijusius su tenisu.

Pirmai planetos raketei tai buvo puiki proga atsisveikinti su mylimu žaidimu ir pradėti naujus gyvenimo iššūkius kitose srityse.

Dabar viena iš A.Barty veiklų yra knygų rašymas, o naujausiame savo leidinyje „My Dream Time“ ji išdėstė daugiau minčių apie karjeros pabaigą. Didžiausią įtaką tam turėjo vienintelės svajonės teniso korte įgyvendinimas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ashleigh Barty su Vimbldono trofėjumi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ashleigh Barty su Vimbldono trofėjumi

„Laimėti Vimbldoną buvo vienintelis dalykas, kurio aš norėjau visą savo karjerą. Tačiau tai įvykus, 2021-ųjų liepą, ugnis manyje tiesiog užgeso. Daugiau nesugalvojau priežasčių, kodėl turėčiau tęsti tenisininkės karjerą. Manau, kad išsisėmiau. Manyje nebeliko nieko, jokios žiežirbos“, – rašo Barty.

Nors australės motyvacija siekti pergalių ženkliai sumažėjo, po triumfo Vimbldone ji dar laimėjo olimpinę bronzą mišriųjų dvejetų turnyre, tuomet pirmenybes Sinsinatyje ir Adelaidėje, o galiausiai tapo pirmąja Australijos tenisininke po 44 metų pertraukos, laimėjusia „Australian Open“.

„Scanpix“ nuotr./Garry Kissickas ir Ashleigh Barty
„Scanpix“ nuotr./Garry Kissickas ir Ashleigh Barty

Dabar tenisininkė žaidžia golfą, o šią vasarą prisiekė amžiną meilę profesionaliam Golfo žaidėjui Garry Kissickui, su kuriuo draugavo nuo 2017-ųjų.

„Pastarieji 6-7 mėnesiai prabėgo taip, kaip aš įsivaizdavau visą savo gyvenimą. Dievinu tai, kaip šiuo metu klostosi mano gyvenimas. Nesu visiškai atitolusi nuo teniso pasaulio, tačiau jis tikrai skirtas ne man“, – dėstė Barty.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius