-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 07

A.Bubliko sprogimas Monpeljė: „Nekenčiu teniso – tai šlykščiausias sportas!“

Kazachstano tenisininkas Alexanderis Bublikas (ATP-54) ATP ture yra žinomas kaip vienas iš šoumenų, pralinksminančių žiūrovus netradiciniais smūgiais ir sprendimais korte, tačiau ATP 250 serijos turnyre Prancūzijos mieste Monpeljė jis netikėtai prarado savitvardą ir išplūdo pačią sporto šaką, kurioje turi išskirtinį talentą.
Alexanderis Bublikas
Alexanderis Bublikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmajame „Open Sud de France“ turnyro etape kazachui teko varžytis su antrajame ATP reitingo šimtuke esančiu Henri Laaksonenu (ATP-112) ir nors A.Bublikas buvo įvardijamas ryškiu dvikovos favoritu, jaunuoliui žaidimas nesiklostė.

22-ejų tenisininkas pralaimėjo pirmąjį setą po pratęsimo 6:7(2), o tuomet rusiškai paleido tiradą, kurią internautai jau spėjo tituluoti kaip vieną skambiausių ir tuo pačiu šlykščiausių per pastaruosius metus.

„Visa savo širdimi nekenčiu teniso. Nekenčiu jo – tai šlykščiausias sportas! Nekenčiu, kad turiu kiekvieną dieną žaisti. Nekenčiu kovoti, man tai nepatinka!“, – rėžė Bublikas, pridėdamas ir keletą riebių keiksmažodžių.

„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Bublikas
„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Bublikas

Nors tenisininko žaidimo lygis buvo toli geriausio, jis sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 6:7(2), 6:1, 7:6(2). A.Bublikas atliko 20 neatremiamų padavimų, tačiau padarė net 12 dvigubų klaidų.

Kitame varžybų rate kazacho laukė dar didesnis išbandymas – įveikti 10-ąją planetos raketę Davidą Goffiną.

Belgas užtikrintai laimėjo pirmąją partiją, tačiau antroje bebaimis A.Bublikas metė labai rimtą iššūkį ir turėjo net penkis set point'us, tačiau visus juos paleido vėjais.

Ypatingai didelio dėmesio susilaukė penktasis taškas, kuriuo Alexanderis galėjo užbaigti setą. Padavimų iš apačios nevengiantis tenisininkas šį netradicinį smūgį pabandė dar kartą, tačiau greitai prie kamuoliuko suskubęs varžovas iš karto perėmė taško kontrolę ir rezultatą pratęsime išlygino (9:9).

Netrukus A.Bublikas atliko dar vieną, 12-ąją dvigubą klaidą, ir mačą pralaimėjo.

Be D.Goffino į „Open Sud de France“ turnyro ketvirtfinalį prasibrovė ir tokie plačiai pasaulyje žinomi tenisininkai kaip Gaelis Monfilsas (ATP-9), Richardas Gasquet (ATP-58) ar Vašekas Pospisilas (ATP-132).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius