Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 01

A.Murray pratrūko po skandalingos graiko tualeto pertraukėlės: „Bezosas greičiau nuskrenda į kosmosą“

Jau pirmajame atvirojo JAV teniso čempionato („US Open“) rate akis į akį susidūrė dvi šio sporto įžymybės – Stefanos Tsitsipas (ATP-3) ir Andy Murray (ATP-112). Graiko ir škoto akistata užsitęsė iki penkių setų, bet net ir jai pasibaigus tenisininkų priešprieša neišgaravo.
Stefanos Tsitsipas ir Andy Murray
Stefanos Tsitsipas ir Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

4 valandas ir 44 minutes trukusią akistatą laimėjo 23-ejų S.Tsitsipas – 2:6, 7:6(7), 3:6, 6:3, 6:4.

Bet 11 metų vyresnis A.Murray, praeityje buvęs pirmąja planetos rakete, su pralaimėjimu nesusitaikė.

Škotą supykdė ilgas graiko pasišalinimas prieš penktąjį setą, kai S.Tsitsipas net aštuonias minutes praleido tualete.

„Manęs neerzina tai, kad jis paliko kortą. Mane trikdo tai, kuriam laikui jis buvo pasišalinęs. Tai – nesąmonė, ir jis tai žino, – piktai kalbėjo triskart „Didžiojo kirčio“ turnyrų laimėtojas. – Galbūt tai atrodo kaip pasiteisinimai po pralaimėjimo, bet pažadu, būčiau taip pat kalbėjęs ir pergalės atveju.“

„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Andy Murray

A.Murray suerzino ne tik graiko padaryta pertrauka prieš penktą setą, bet ir ankstesnės pauzės. S.Tsitsipas į tualetą išėjo ir po antrojo seto, o prieš ketvirtąjį jis pasiprašė medicininės pertraukėlės dėl pėdos traumos.

„Mane tai nuvylė, nes manau, kad tai turėjo įtakos mačo baigčiai. Nesakau, kad tikrai būčiau laimėjęs, bet tos pauzės tikrai pakeitė susitikimo eigą“, – suirzęs tęsė A.Murray.

Jis savo įsiūtį liejo dar mačui vykstant. Vienu momentu škotas šūktelėjo „Tai sukčiavimas!“ ir dėl ilgų S.Tsitsipo pertraukėlių skundėsi mačo arbitrui, bet pakeisti nieko negalėjo, mat teniso taisyklių knygoje nėra numatytas laiko limitas tualeto pertraukėlėms.

„Labai jį vertinu. Manau, kad jis – nuostabus žaidėjas. Bet negaliu pakęsti tokio elgesio. Praradau jam pagarbą“, – galiausiai pripažino A.Murray.

Pats graikas, siekiantis pirmojo „Didžiojo kirčio“ turnyro trofėjaus, po mačo aiškinosi nenusižengęs taisyklėms. Tenisininkams penkių setų mače leidžiama dusyk nueiti į tualetą ir pasikeisti rūbus.

„Akivaizdu, kad palikdamas kortą su savimi pasiėmiau drabužius. Tiek laiko man prireikė, kad spėčiau persirengti ir sugrįžčiau į kortą, – ramiai kalbėjo graikas. – Jeigu jis nori man kažką pasakyti, turėtume pasikalbėti dviese, kad suprasčiau, ką padariau ne taip. Nemanau, kad pažeidžiau taisykles.“

„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas
„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas

Vis dėlto Škotijos teniso žvaigždės tokie graiko žodžiai nepaguodė.

Jau praėjus kuriam laikui po susitikimo A.Murray dar sykį įkando S.Tsitsipui socialiniuose tinkluose.

„Dienos faktas. Stefanos Tsitsipui reikia dvigubai daugiau laiko nueiti į tualetą negu Jeffui Bezosui pakilti į kosmosą. Įdomu“, – su „Amazon“ įkūrėju milijardieriumi varžovą palygino A.Murray.

Įdomu tai, kad S.Tsitsipas jau ir anksčiau buvo žinomas kaip tenisininkas, darantis itin ilgas pauzes mačų metu.

Tai yra užkliuvę ir vokiečiui Alexanderiui Zverevui.

„Tai nenormalu. Man taip buvo žaidžiant prieš jį „French Open“ turnyre. Taip buvo ir jam rungtyniaujant prieš Novaką Džokovičių“, – sakė olimpinis čempionas.

„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

Progos šauti strėlę į oponento pusę nepraleido ir skandalingasis australas Nickas Kyrgiosas.

„Kiek kartų jis daro antrąjį numerį?“ – turėdamas omenyje tuštinimąsi instagrame rašė australas.

Gali būti, kad toks Niujorke kilęs skandalas išprovokuos teniso vadovus peržiūrėti šio sporto taisykles ir numatyti laiko limitą, skirtą tualeto pertraukėlėms.

„Jis nepažeidė taisyklių, bet tai taisyklė, kurią reikia keisti, – BBC teigė Didžiosios Britanijos dvejetų žaidėja Naomi Broady. – Nėra laiko limito, kuriam žaidėjai gali palikti kortą. Tačiau tai nėra tik psichologinis aspektas, išblaškant varžovą ir išmušant jį iš ritmo. Tai taip pat – ir fizinis pokytis, nes per tokį ilgą laiką kūnas atšąla. Andy turėjo paduoti kamuoliuką po tokios pauzės – manau, kad jis tiesiog palūžo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius