Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 03

A.Murray vis dar priklauso teniso elitui – 4 valandas kovėsi su vienu iš favoritų

Neįtikėtiną atsidavimą ir meilę tenisui demonstruojantis Andy Murray (ATP-51) galbūt ir neperžengė trečiojo „US Open“ turnyro etapo, tačiau škotas dar kartą galėjo įsitikinti, kad vis dar priklauso teniso elitui ir beveik niekuo nenusileidžia jaunesniems ir fiziškesniems oponentams.
Andy Murray ir Matteo Berrettinis
Andy Murray ir Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.

3 valandas ir 46 minutes trukusiame trileryje A.Murray 4:6, 4:6, 7:6(1), 3:6 turėjo pripažinti italo Matteo Berrettinio (ATP-13) pranašumą, kurį teniso ekspertai įvardija kaip vienu pagrindinių pretendentų pakovoti dėl čempiono titulo Niujorke.

Pirmieji du susitikimo setai buvusiai pirmajai pasaulio raketei susiklostė itin apmaudžiai – dviguba klaida tiek pirmajame, tiek ir antrajame sete įteikė break'ą Italijos tenisininkui, kuris pasižymi fantastiškais padavimais, o to jam pilnai užteko išsiveržti į priekį 2:0.

Trečiajame sete A.Murray tų pačių klaidų nekartojo ir iš viso išsaugojo net aštuonis break point'us. Pratęsime 35-erių veteranas pralaimėjo pirmąjį tašką paduodamas, tačiau tuomet pakėlė savo žaidimo lygį, laimėjo net septynis taškus paeiliui ir sugrįžo į dvikovą.

Šansų škotas turėjo ir ketvirtajame – pagaliau jis pirmą kartą laimėjo varžovo padavimus, tačiau pirmavo vos vieną geimą ir galiausiai neatlaikė galingų oponento kirčių.

Tarpusavio susitikimuose italas dabar yra priekyje 3:1, šiemet Andy nugalėjęs ir ATP turnyro Štutgarte finale.

Per savo karjerą „US Open“ turnyre M.Berrettinis iš viso yra iškovojęs 15 pergalių ir patyręs tik 4 pralaimėjimus – 2019 m. jis Niujorke pasiekė pusfinalį, praėjusiame sezone – ketvirtfinalį.

Puikius šansus žengti į pusfinalį 26-erių tenisininkas turi ir šiemet, kadangi aštuntfinalyje jo lauks ispanas Alejandro Davidovichius Fokina (ATP-39), o galimai ketvirtfinalyje – norvegas Casperas Ruudas (ATP-7) arba prancūzas Corentinas Moutet (ATP-112).

VIDEO: Andy Murray vs. Matteo Berrettini Highlights | 2022 US Open Round 3

Penktą turnyro dieną pirmenybes Niujorke paliko ir kitas Didžiosios Britanijos atstovas Jackas Draperis (ATP-53). 20-metis patyrė traumą ir nebaigė susitikimo prieš rusą Kareną Hačanovą (ATP-31) - 3:6, 6:4, 5:6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius