-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17

A.Zverevas išgyveno penkių setų trilerį prieš oponentą iš Peru

Po sunkios traumos į ATP turą grįžtantis Alexanderis Zverevas (ATP-12) dar toli nuo optimalios sportinės formos – tai puikiausiai iliustravo ir dramatiškai pasibaigęs pirmojo „Australian Open“ rato susitikimas prieš varžovą iš antrojo šimtuko.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Vokietijos tenisininką burtai turnyro starte suvedė su iš pirmo žvilgsnio labai parankiu varžovu iš egzotiškosios Peru valstybės – Juanu Pablosu Varillas (ATP-103).

Visgi žaidybinės praktikos stokojantis Saša korte užtruko net 4 valandas ir 9 minutes, o galiausiai po penkių setų kovos rezultatu 4:6, 6:1, 5:7, 7:6(3), 6:4 šventė pergalę.

Buvusiai antrai pasaulio raketei tai pirmoji pergalė šiame sezone, kurios jis laukė net septynis mėnesius. Priminsime, kad praėjusių metų birželį tenisininkui „Roland Garros“ pusfinalyje prieš Rafaelį Nadalį plyšo kryžminiai čiurnos raiščiai.

„Esu nepaprastai laimingas, šio jausmo beprotiškai pasiilgau per paskutinius septynis mėnesius. Vien šis mačas jau atperka tai, ką turėjau išgyventi pastaruoju metu. Negaliu sulaukti, kaip klostysis tolimesnis mano turnyras, tačiau jau dabar galiu teigti, kad šios pirmenybės man susiklostė sėkmingai“, – teigė Zverevas, prieš turnyrą nepuoselėjęs didelių vilčių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Pablo Varillas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Pablo Varillas

J.P.Varillasui tai jau antra panaši nesėkmė „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse – praėjusiais metais Paryžiuje jis buvo susikrovęs net dviejų setų pranašumą prieš Felixą Auger-Aliassime'ą, tačiau galiausiai pralaimėjo.

Turnyro burtai A.Zverevui ir toliau žada ženkliai žemiau reitinguotus oponentus. Antrajame rate buvo tikimasi vokietį išvysti žaidžiantį prieš belgą Davidą Goffiną, tačiau pastarasis pasitraukė dėl traumos, o jo vietą užėmė Michaelas Mmoh (ATP-107), kurio akistata su Laurentu Lokoli (ATP-175) bus pratęsta trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius