-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 29

Alexanderas Zverevas sugadino Stano Wawrinkos gimtadienį ir pateko į ketvirtfinalį Majamyje

Jaunoji teniso žvaigždė Alexanderas Zverevas iškovojo vieną didžiausių karjeros pergalių. 19-metis Vokietijos tenisininkas pasaulio reitinge užimantis 20-ą vietą 4:6, 6:2, 6:1 nugalėjo pirmą pagal skirstymą „Miami Open“ turnyre Staną Wawrinką ir pirmą kartą pateko į „Masters“ serijos varžybų ketvirtfinalį.
Stanas Wawrinka ir Alexanderas Zverevas
Stanas Wawrinka ir Alexanderas Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

A.Zverevas pademonstravo įspūdingą žaidimą po nesėkmingo pirmo seto ir laimėjo 12-a iš likusių 15-os mačo geimų. Dvikova truko valandą ir 44-ias minutes.

„Turėjau išlikti agresyvus. Jaučiau, kad kontroliuoju visus taškus. Džiaugiuosi, kad patekau į ketvirtfinalį ir tikiuosi, kad pavyks ir toliau žaisti taip puikiai“, – po įsimintinos pergalės kalbėjo A.Zverevas.

Vokietijos tenisininkas sėkmingai atliko padavimus ir po jų laimėjo 75-is procentus taškų. S.Wawrinkai tik kartą pavyko laimėti gerokai jaunesnio oponento padavimų seriją.

Trečia pasaulio raketė iš Šveicarijos šventė 32-ąjį gimtadienį, tačiau žvakes tą vakarą ant gimtadienio turto užpūtė ne jis. Įdomu, kad trečio rato mače su Johnu Isneriu nuo pralaimėjimo A.Zverevą tris kartus skyrė vos taškas, o dabar jis pasiekė vieną svarbiausių karjeros pergalių.

„Vienas prastas geimas antro seto pradžioje ir mano žaidimas visiškai išsiderino. Tiek fiziškai tiek psichologiškai. Degalų neliko“, – kalbėjo praėjusią savaitę „BNP Paribas Open“ turnyro finale žaidęs ir iki šio susitikimo Majamyje nė vieno seto nepralaimėjęs S.Wawrinka.

VIDEO: R.Federeris, R.Nadalis A.Zverevas pasiekė ketvirtfinalį Majamye

Tai buvo antra abiejų žaidėjų akistata karjeroje ir antra A.Zverevo pergalė. Jis taip pat laimėjo praėjusių metų rugsėjį Sankt Peterburge vykusį tarpusavio mačą su S.Wawrinka.

„Abu kartus prieš jį žaidžiau su labai dideliu pasitikėjimu ir aukštame lygyje. Manau, kad abu turime vienus geriausių backhandų (smūgį iš kairės) visame ATP ture, – drąsiai kalbėjo A.Zverevas. – Galbūt tai man šiek tiek padeda. Jis mėgsta pasinaudoti tais kampais žaisdamas su savo oponentais.“

Dėl vietos „Masters“ serijos turnyro pusfinalyje A.Zverevas kovos su kitu jaunuoju tenisininku Nicku Kyrgiosu. Australijos atstovas 7:6 (7:5),6:3 nugalėjo belgą Davidą Goffiną. Tai buvo antra abiejų akistata karjeroje ir antra N.Kyrgioso pergalė.

A.Zverevas ir N.Kyrgiosas buvo susitikę prieš kelias savaites vykusiame „BNP Paribas Open“ turnyre Indian Velse ir tuomet pergalę 6:3, 6:4 pasiekė australas.

„Miami Open“ ketvirtfinalio poros:
Alexanderas Zverevas (ATP 20) – Nickas Kyrgiosas (ATP 16)
Rogeris Federeris (ATP 6) – Tomašas Berdychas (ATP 14)
Rafaelis Nadalis (ATP 7) – Jackas Sockas (ATP 17)
Fabio Fogninis (ATP 40) – Kei Nishikoris (ATP 4)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius