-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 09

Amžiaus barjeras – kiek 2020 metais galės žaisti teniso sensacija Coco Gauff?

Vos 15 metų amžiaus Cori „Coco“ Gauff 2019-ųjų sezone tapo tikru teniso atradimu. Jaunoji amerikietė greitai pakerėjo pasaulį, tačiau nereikia pamiršti, kad tenisininkė visa tai pasiekė net įsprausta į tam tikrus rėmus.
Venus Williams - Cori Gauff
Cori Gauff / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

15-metės proveržis įvyko Vimbldono turnyre, kuriame Coco Gauff tapo jauniausia tenisininke nuo 1966 metų, kuriai pavyko patekti į turnyro aštuntfinalį.

Nors jame amerikietė nesustabdė vėliau čempione tapusios Simonos Halep, ji į WTA turą sugrįžo visai netrukus bei pasiekė dar keletą įspūdingų rezultatų – žaidė trečiajame „US Open“ rate ir laimėjo pirmą karjeros WTA titulą Lince, Austrijoje.

Dabar yra aišku, kad C.Gauff metus baigs 68-oje WTA reitingo vietoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cori Gauff
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cori Gauff

Privalu paminėti, kad pasakiškas jaunuolės žygis galėjo būti ir dar įspūdingesnis, jei ne griežtos WTA taisyklės, leidžiančios tenisininkėms iki 18 metų sužaisti tik ribotą turnyrų skaičių.

Nors jaunąją amerikietę dažniau pamatyti ištroškusius aistruolius ši taisyklė nuvilia, teniso ekspertai tokį WTA žingsnį palaiko – nereikia skubėti iš žaidėjų išspausti maksimumą jau labai jauname amžiuje.

Rimta grėsme elitinėms pasaulio tenisininkėms tapusi C.Gauff iki 18-ojo gimtadienio dar turės palūkėti, tad kiek JAV teniso pažiba galės žaisti artėjančiais metais?

„Scanpix“ nuotr./Cori Gauff
„Scanpix“ nuotr./Cori Gauff

Taisyklė, ribojanti turnyrų skaičių, įsigalioja nuo tenisininkės gimtadienio (kovo 13-osios), tad kitų metų pradžioje C.Gauff dar galės žaisti trijuose turnyruose, kurie įsiskaičiuos iki 16-os metų leistinų turnyrų sąrašą.

Kiek anksčiau tapo aišku, kad jais tikrai bus „Australian Open“ bei varžybos Oklande ir Indian Velse. Jeigu panorės, ji galės varžytis ir Fed taurės susitikime prieš Latviją.

Tačiau kitų metų kovo 13-ąją, kuomet amerikietei sukaks 16 metų, „Coco“ nevaržomai galės varžytis šešiolikoje WTA turnyrų, neįskaitant Tokijo olimpinių žaidynių, WTA finalų ir Fed taurės.

Tiesa, pati tenisininkė atskleidė, kad toli į priekį neplanuoja ir koncentruojasi artimiausiam turnyrui Oklande, Naujojoje Zelandijoje. Kitų metų pradžioje čia atvyks ir legendinė Serena Williams bei „US Open“ čempionė Bianca Andreescu.

„Pastarieji metai buvo įspūdingi, o aš įvykdžiau labai daug išsikeltų tikslų. Žinoma, ryškiausiu momentu tapo Vimbldonas. Tačiau tai tik pradžia, o tikslų priešakyje – dar daugiau. Nekantraudama laukiu turnyro Oklende, apie kurį taip gerai atsiliepia mano kolegės“, – kalbėjo Gauff.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cori Gauff ir Caty McNally
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cori Gauff ir Caty McNally

15-metė taip pat pažymėjo, kad kitąmet tikrai varžysis Vašingtone, kuriame kartu su Caty McNally praėjusią liepą iškovojo pirmą WTA dvejetų trofėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius