Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 13

Andy Murray pranoko Rogerį Federerį ir pateko į finalą Šanchajuje

Du kartus Šanchajaus turnyro nugalėtojas Andy Murray 6:4, 6:4 nugalėjo pirmą pasaulio raketę Rogerį Federerį ir pateko į „Shanghai Rolex Masters“ finalą.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas dėl čempiono titulo kausis su antra pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi. Serbas kitame pusfinalyje 6:3, 6:4 nugalėjo Tomašą Berdychą ir pasiekė dešimtą sezono finalą. 

A.Murray pirmo seto viduryje laimėjo R.Federerio padavimų seriją ir išsaugojo iniciatyvą iki pabaigos. Panaši situacija pasikartojo antro seto viduryje. Britui pirmaujant 5:4 mačas dėl lietaus pusvalandžiui buvo nutrauktas. Vos tik arena buvo uždengta A.Murray užtikrintai atliko padavimus ir laimėjo susitikimą.

Tai buvo 18-a abiejų tenisininkų akistata karjeroje ir 10-a A.Murray pergalė. Mačas truko valandą ir 38-ias minutes.

„Novaką žinau paskutinius 14-a, 15-a metų, – apie busimą finalo akistatą kalbėjo A.Murray. – Kai kurie mačai buvo labai sunkūs ir galbūt patikrinantys draugystę. Tačiau mes visuomet, manau, vienas kitą gerbėm pakankamai.“

Tai buvo 12-a A.Murray pergalė iš tiek pat galimų Šanchajaus turnyre. Britas turnyro nugalėtoju tapo 2010 ir 2011 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius