-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 29

Antrus metus iš eilės Melburne dvejetų varžybose triumfavo kortų šeimininkai

Pasakiškas Australijos tenisininkų Jasono Kublerio ir Rinky Hijikatos žygis Melburne baigėsi dar viena netikėta pergale ir triumfu „Didžiojo kirčio“ turnyre.
Rinky Hijikata ir Jasonas Kubleris
Rinky Hijikata ir Jasonas Kubleris / „Scanpix“ nuotr.

Finale australų tenisininkai 6:4, 7:6(4) palaužė lenko Jano Zielinskio ir Monako atstovo Hugo Nyso porą bei laimėjo savo pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

J.Kubleris ir R.Hijikata daugiausiai koncentruojasi į vienetų žaidimą, tačiau prieš turnyrą sulaukė malonaus siurprizo ir varžybų organizatorių, kurie jiems įteikė „vardinį kvietimą“.

Tenisininkai juo pasinaudojo su kaupu ir kūrė vieną stebuklą po kito. Antrajame etape jie pašalino šeštą skirstymą turėjusius Lloydą Glasspoolą ir Henri Heliovaarą, trečiajame išsaugojo match point'ą prieš Tomislavą Brkičių ir Gonzalo Escobarą, ketvirtfinalyje eliminavo aukščiausią reitingą turėjusius Wesley Koolhofą ir Nealą Skupskį, o pusfinalyje – aštuntus pagal skirstymą Marcelį Granollersą ir Horaciosą Zeballosą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rinky Hijikata ir Jasonas Kubleris
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rinky Hijikata ir Jasonas Kubleris

29-erių J.Kubleris ir 21-erių R.Hijikata kartu žaidė pirmą kartą karjeroje. Šių tenisininkų ATP dvejetų reitingas siekia atitinkamai 163 ir 277 vietas, kuomet finale kovojusio J.Zielinskio – 36, H.Nyso – 40.

Antrus metus paeiliui „Australian Open“ vyrų dvejetų turnyrą laimi šeimininkai. 2022 metais tai padaryti pavyko Nickui Kyrgiosui ir Thanasiui Kokkinakiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius