-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 06

Antžmogiškas savybes parodęs R.Nadalis per skausmus žengė į Vimbldono pusfinalį

Traumų šmėkla ir toliau bando sugadinti neįtikėtinus vieno geriausių visų laikų tenisininko Rafaelio Nadaliu (ATP-4) žygius teniso kortuose, tačiau išskirtinį kovingumą demonstruojanti šio žaidimo legenda išlaiko visus jam skirtus išbandymus. Vimbldono turnyro ketvirtfinalyje skausmus kentęs tenisininkas žaidė beveik be padavimų, tačiau galiausiai sugebėjo prasmukti į varžybų pusfinalį.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paskutiniajame vyrų vienetų ketvirtfinalyje ispanas po dramatiško penkių setų trilerio per 4 valandas ir 21 minutę rezultatu

3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6(4) palaužė Taylorą Fritzą (ATP-14) ir išlaikė viltis įvykdyti kalendorinį „Grand Slam“.

Šiame sezone „Didžiojo kirčio“ turnyruose Rafa laimėjo visus 19 susitikimų ir toliau taikosi laimėti visus keturis tokio tipo turnyrus per metus – paskutinį sykį tai dar 1969 metais padarė legendinis australas Rod Laveris.

Tiek pirmajame, tiek ir antrajame setuose R.Nadalis startuodavo užtikrintai ir pirmasis laimėdavo oponento padavimus, tačiau tuomet sužaisdavo labai prastą atkarpą, atiduodamas visą iniciatyvą į varžovo rankas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Dar pačiame Vimbldono turnyro starte buvo pastebėta, kad ispano pilvo raumenys yra sutvarstyti, tačiau pats tenisininkas, dar visai neseniai svarstęs baigti karjerą dėl nuolatinių pėdos skausmų, apie savo sveikatos problemas kalbėti linkęs nebuvo ir tikino, kad jautėsi gerai.

Situacija su Rafos pilvo raumenimis dar labiau pablogėjo antrajame sete, kai T.Fritzas išlygino rezultatą (3:3). Ispanas beveik nebegalėjo paduoti ir akivaizdžiai kentėjo, netrukus į kortą žengė ir gydytojas, su kuriuo tenisininkas paliko aikštelę.

Transliacijos režisieriai tuo metu užfiksavo ir žaidėjo ložėje buvusio R.Nadalio tėčio gestus, kuriais jis greičiausiai savo sūnui liepė pasitraukti, tačiau Ispanijos teniso legenda kovojo toliau.

Kur kas agresyvesnį žaidimo stilių pasirinkęs grunto karalius išvargo savo padavimus, o lemiamu momentu 12-ajame geime šturmavo T.Fritzo padavimų seriją ir laimėjo setą 7:5.

Trečiajame ir ketvirtajame setuose R.Nadalis beveik nedemonstravo emocijų ir sukandęs dantis agresyviu puolimu bandė nušluoti oponentą, tačiau ir toliau visai negalėjo kliautis savo padavimais, kurių greitis buvo ženkliai mažesnis nei įprastai.

Trečią žaidimo partiją į savo taupyklę įsidėjęs T.Fritzas buvo vos per tris taškus nuo pergalės (5:4 15:0*) ketvirtajame sete, tačiau tuomet įsigudrino pralaimėti tris geimus paeiliui ir tenisininkams teko žaisti lemiamą partiją.

Penktajame sete R.Nadalis pirmasis laimėjo varžovo padavimų seriją, bet už kelių akimirkų rezultatas ir vėl tapo lygus. Mačo nugalėtoją lėmė specialus pratęsimas iki 10 laimėtų taškų, kuriame solidžiau pasirodė veteranas iš Ispanijos.

Pusfinalyje jo varžovu bus australas Nickas Kyrgiosas (ATP-40). Kitą pusfinalio porą sudarys Novakas Džokovičius (ATP-3) ir Cameronas Norrie (ATP-12). Abu mačai bus žaidžiami penktadienį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novako Džokovičiaus trauma 2021 metais „Australian Open“ turnyre
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novako Džokovičiaus trauma 2021 metais „Australian Open“ turnyre

JAV teniso talentas, kuriam tai buvo pirmasis karjeros „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis, su panašia situacija, kai stipriai mačo eigoje susižeidė jo oponentas, jau yra susidūręs.

Įdomu tai, kad 2021 metais „Australian Open“ turnyre Novakui Džokovičiui dvikovoje prieš tą patį T.Fritzą susitikimo metu netgi įplyšo pilvo raumuo, tačiau stebuklingu būdu serbas išgyveno tą mūšį ir galiausiai tapo pirmenybių čempionu.

24-erių amerikietis yra tik vienas iš trijų ATP turo atstovų kartu su Carlosu Alcarazu ir Denisu Šapovalovu, šiame sezone įveikęs Rafą. Šie tenisininkai susitiko ir Indian Velso „Masters“ finale, kurį ispanas žaidė su stresiniu šonkaulio lūžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius