Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Apie dalyvavimą Sinsinatyje patvirtinęs R.Nadalis netrukus gali tapti reitingo lyderiu

Kiek vėliau nei planuota į ATP turą po pilvo traumos sugrįžtantis Rafaelis Nadalis (ATP-3) jau artėjančią savaitę gali tapti naujuoju ATP reitingo lyderiu.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

Vimbldone pilvo raumens įplyšimą patyręs R.Nadalis patvirtino savo dalyvavimą kitą savaitę Sinsinatyje (JAV) startuosiančiame „Masters“ serijos turnyre „Western & Southern Open“, po kurio ATP reitingo gali įvykti ir vienas itin svarbus pokytis.

Titulo šiuo metu Monrealyje vykstančiame turnyre neapgynęs ir jau antrajame etape eliminuotas Daniilas Medvedevas (ATP-1) prarado beveik tūkstantį ATP reitingo taškų, o tai atvėrė duris jau Sinsinatyje pirmą poziciją iš ruso perimti Rafai.

Tiesa, vienintelis scenarijus, po kurio ispanas taptų pirmas, nėra pats iš lengviausių – 36-erių tenisininkui Sinsinatyje reikia tapti čempionu ir tikėtis, kad D.Medvedevas čia nepasieks ketvirtfinalio.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Daniilas Medvedevas
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Daniilas Medvedevas

Nors R.Nadalis, visai kaip ir amžinasis varžovas Novakas Džokovičius, jau seniai nebesivaiko reitingo pozicijų, yra beveik neabejojama, kad grunto karalius taps naujuoju reitingo lyderiu po „US Open“ turnyro. Jame Rusijos atstovas gins visus 2000 praėjusiais metais iškovotų taškų, o Rafai nereikės apginti absoliučiai nieko.

Dabar tenisininkus skiria 1265 taškai. Tarp jų reitinge yra įsispraudęs Alexanderis Zverevas (ATP-2), kuris taip pat dar viliasi sudalyvauti „US Open“ turnyre, tačiau vokietis grįžta po labai sunkios čiurnos traumos ir taip pat turės apginti net 720 taškų.

Sinsinatyje R.Nadalis nedalyvavo nuo 2017-ųjų metų, o per 12 vizitų turnyre iš viso yra iškovojęs 22 pergales ir patyręs 11 pralaimėjimų. Vienintelį sykį čia ispanas triumfavo 2013 metais ir daugiau nė sykio nepasiekė finalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius