Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 29

Apkartęs sugrįžimas į Vimbldoną – Serena Williams pralaimėjo 3 valandų mūšį

Legendinės Serenos Williams (WTA-1204) pasirodymas šių metų Vimbldone neužtruko – tenisininkė iš kovos moterų vienetų turnyre buvo eliminuota jau pirmajame etape.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame varžybų rate, kuris tapo tikru trileriu, S.Williams net po 3 valandas ir 10 minučių trukusios kovos 5:7, 6:1, 6:7(7) turėjo pripažinti prancūzes Harmony Tan (WTA-115) pranašumą.

Po metų pertraukos į vienetus sugrįžusi 40-metė amerikietė pademonstravo, kad fiziškai yra pasiruošusi puikiai, svariai prisidėjusi prie kol kas ilgiausio Vimbldono moterų mačo šiemet, tačiau tenisininkei trūko stabilumo, kurio stoka galiausiai ją ir pražudė susitikimo pabaigoje.

Trečiajame dukart su break'o persvara pirmavusi S.Williams buvo labai arti pergalės, solidžiai ji startavo ir pratęsime, kuris žaidžiamas iki 10 taškų, bet galiausiai paskendo savo neišprovokuotose klaidose.

Priminsime, kad paskutinį kartą vienetų turnyre Serena žaidė būtent Vimbldone 2021 metais, kuomet pirmajame rate patyrė traumą paslydusi ant žolės.

Dabar 23 „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė visą dėmesį skirs pasiruošimui „US Open“ pirmenybėms.

„Manau, kad jei iki šiol būčiau žaidusi mačus, tiek daug mano smūgiuotų kamuoliukų nebūtų lėkę į užribius. Kai žaisiu namuose, Niujorke, kur laimėjau savo pirmą “Grand Slam„ titulą, tai bus kažkas specialaus. Pirmasis kartas visuomet yra labai specialus. Motyvacijos turiu tikrai daug žaisti daug geriau“, – pozityviai kalbėjo Serena.

Tiesa, tenisininkė negalėjo patvirtinti, ar planuoja dalyvauti ir kitų metų Vimbldone, kuomet jai bus 41-eri.

„Tai klausimas, į kurį šiuo metu neturiu atsakymo. Nežinau. Kas žino, kur apskritai aš atsidursiu?“, – sakė ji.

H.Tan, kuriai tai buvo debiutas pagrindiniame Vimbldono turnyre, iškovojo vos trečią karjeros pergalę „Didžiojo kirčio“ turnyruose. 24-erių tenisininkės antrajame etape lauks ispanė Sara Sorribes Tormo (WTA-45).

VIDEO: Serena Williams vs Harmony Tan | First Round Highlights | Wimbledon 2022

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius