Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 06

Ar šį grunto sezoną vainikuos pirmasis Novako Džokovičiaus „French Open“ titulas?

Šio Novako Džokovičiaus sezono startas prognozuoja, kad 2016-ais metais pirmoji pasaulio raketė neketina sustoti ir sieks iškovoti pirmąjį savo „French Open“ titulą karjeroje. „Roland Garros“ trofėjus yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyro prizas, kurio savo milžiniškoje kolekcijoje neturi serbas, tačiau gali būti, kad prasidėsiančiame grunto sezone pamatysime ir tenisininko sportinės formos kritimą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tenka pripažinti, kad šiuo metu pasaulyje niekas neprilygsta fantastiškai žaidžiančiam tenisininkui iš Serbijos. Techniškai, fiziškai ir psichologiškai joks kitas sportininkas nėra pasiekęs tokio aukšto lygio kaip pirmoji pasaulio raketė.

„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“ finalas: Novakas Džokovičius – Kei Nishikoris
„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“ finalas: Novakas Džokovičius – Kei Nishikoris

Serbijos teniso mašina puikiai dirba jau beveik pusantrų metų, o tenisininkas puikiai prisitaiko prie bet kokio aikštės paviršiaus bei kiekvieno varžovo. Kiekvieną kartą, kai to reikia, N.Džokovičius sugeba pakelti savo žaidimą į aukštesnį lygį.

Visa tai turint omenyje, pirmoji pasaulio raketė turėtų dominuoti ir grunto sezone bei, ko gero, visą likusį sezoną. Prieš „French Open“ N.Džokovičius turėtų rungtyniauti ir „Masters“ serijos turnyre Madride. Viskas skamba labai gražiai ir paprastai, tačiau yra keli pavojai, kurie gali jam užkirsti kelią link išsvajotojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus Prancūzijoje.

Tenisas yra nuolat besikeičiantis sportas, todėl viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Pirmoji pasaulio raketė praėjusiais metais rungtyniavo „French Open“ finale ir buvo jo favoritas, tačiau pralaimėjo prieš geriausią mačą karjeroje sužaidusį Staną Wawrinką.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Stanas Wawrinka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Stanas Wawrinka

„Masters“ serijos turnyrai Monte Karle, Madride ir Romoje bus puiki treniruotė visiems tenisininkams, kurie sieks „Roland Garros“ titulo. N.Džokovičius norėtų laimėti visus šiuos trofėjus, tačiau supranta, kad Paryžiuje turi būti pailsėjęs bei geriausios sportinės formos.

Didžiausias N.Džokovičiaus varžovas Prancūzijoje bus jis pats. Serbijos atstovas jaus spaudimą laimėti savo pirmąjį Paryžiaus „Didžiojo kirčio“ titulą, kai tuo tarpu kiti tenisininkai tokios naštos ant savo pečių neturės.

Jis taip pat neturėtų nuvertinti ant grunto dangos gerai žaidžiančių Rafaelio Nadalio, Stano Wawrinkos bei Andy Murray. Jei šie tenisininkai bus geros sportinės formos, jie gali tapti rimtu pavojumi Serbijos sportininkui.

Pirmoji pasaulio raketė susidurs su didžiuliu psichologiniu spaudimu, kuris jį nuolat nugali ant prancūziško grunto. Jam reikės įveikti save, nes kitaip jis į turnyro finalą atkeliaus pavargęs bei įsitempęs ir rizikuos patirti dar vieną pralaimėjimą, kaip ir pastaraisiais keliais metais.

„French Open“ turnyras taps paskutiniu rimtu N.Džokovičiaus išbandymu. Jeigu jis įveiks „Roland Garros“ barjerą, tuomet likęs sezonas taps tik formalumu. Iškovojęs titulą Paryžiuje serbas užsitikrins savo vietą geriausių tenisininkų sąraše istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius