Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 01

Pirmas metų trofėjus: Ričardas Berankis tapo čempionu Prancūzijoje

Ričardas Berankis iškovojo pirmą sezono trofėjų 2018-aisiais metais. Lietuvos tenisininkas Prancūzijoje vykusio „Saint Brieuc“ turnyro finale 6:2, 5:7, 6:4 nugalėjo iki tol puikų žaidimą demonstravusį kortų šeimininką Constantą Lestienne’ą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.


R.Berankis puikiai pradėjo finalo susitikimą, jis du kartus laimėjo varžovo padavimų seriją ir pirmame sete pirmavo 4:0. Lietuvis išsaugojo pranašumą iki pirmos dalies pabaigos.

Antrame sete abu žaidėjai apsikeitė nesėkmingomis padavimų serijomis, o lemiamu tapo 12-as geimas, kai R.Berankis pralaimėjo savo padavimų seriją ir antrą dalį.

www.opensaintbrieuc.com/Ričardas Berankis
www.opensaintbrieuc.com/Ričardas Berankis

Trečiame sete C.Lestienne’as pralaimėjo savo padavimų seriją ir atsiliko 2:4. Netrukus prancūzas išlygino rezultatą 4:4. Tačiau paskutiniuose dviejuose geimuose R.Berankis pademonstravo puikų žaidimą ir iškovojo dramatišką pergalę. Mačas truko dvi valandas ir 11-a minučių.

C.Lestienne’as pasauliniame reitinge užima 234-ą vietą. R.Berankis – 103-ias.

Turnyro čempionas gaus 80 reitingo taškų, finalo dalyvis tenkinsis 48-iais.

R.Berankis šį sezoną antrą kartą žaidė „Challenger“ serijos turnyro finale.

C.Lestienne’as į šio turnyro pagrindines varžybas pateko tik po trijų kvalifikacijos mačų. 25-erių metų prancūzas pateikė didelę staigmeną ir pusfinalyje nugalėjo aukščiausią reitingą turnyre turėjusį Marcosą Baghdatį (ATP 82).

R.Berankis daugiau nei po metų pertraukos sugrįš į geriausių pasaulio tenisininkų šimtuką ir ATP reitinge pakils apytiksliai į 84-ą poziciją.

Po šio turnyro R.Berankis prisijungs prie Lietuvos teniso rinktinės ir gins šalies garbę Daviso taurės varžybose su Suomijos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius