-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 13

ATP baigiamojo metų turnyro starte – išankstines prognozes paneigusio norvego pergalė

Sekmadienio popietę Turine (Italija) startavo paskutinės šio sezono ATP turo varžybos – „Nitto ATP Finals“ pirmenybės, kuriose dalyvauja aštuoni geriausi šių metų tenisininkai.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmąją turnyro dieną santykius išsiaiškins „žaliosios“ grupės atstovai, o vyrų vienetų turnyrą atidarė Caspero Ruudo (ATP-4) ir Felixo Auger-Aliassime'o (ATP-6) dvikova.

Būtent pastarasis per paskutinį mėnesį laimėjo net 16 žaistų susitikimų iš 17 ir teniso ekspertų bei lažybininkų buvo įvardijamas ryškiu poros favoritu, tačiau galiausiai pergalę po 1 valandą ir 51 minutę trukusios kovos iškovojo C.Ruudas – 7:6(4), 6:4.

Pirmajame sete abu tenisininkai užtikrintai laikė savo padavimus, o seto nugalėtojo klausimas sprendėsi pratęsime. Iki pat tiebreak'o kanadietis buvo laimėjęs visus 9 kamuoliukus antraisiais savo padavimais, tačiau lemiamu metu pralaimėjo tris, įskaitant ir dvigubą klaidą, bei buvo priverstas vytis varžovą.

Norvegijos teniso žvaigždė atrodė užtikrintai ir antroje partijoje galiausiai pasiekė lemiamą break'ą, kuris leido iškovoti užtikrintą pergalę.

Du „Didžiojo kirčio“ finalus šiemet pasiekęs C.Ruudas ATP finaliniame turnyre varžosi antrus metus paeiliui. 2021 metais šis tenisininkas kiek netikėtai pasiekė pusfinalį, kuriame nusileido Daniilui Medvedevui.

F.Auger-Aliassime'ui tai debiutas „Nitto ATP Finals“ turnyre. 22-ejų tenisininkas paskutinėje sezono dalyje laimėjo net tris ATP turnyrus paeiliui ir tokiu būdu iškovojo vieną paskutinių bilietų į Turiną.

Tarpusavio akistatose dabar C.Ruudas yra priekyje jau 4:2, laimėjęs paskutiniuosius tris mūšius prieš kanadietį.

Už pergalę šiame turnyre grupių etape yra skiriama 200 ATP reitingo taškų ir net 383 300 JAV dolerių.

„Žaliajame“ pogrupyje taip pat varžosi Rafaelis Nadalis (ATP-2) ir Tayloras Fritzas (ATP-9) – šių tenisininkų mūšis startuos 22 val. Lietuvos laiku.

Pirmajame dvejetų susitikime Lloydas Glasspoolas (ATP-14) ir Harri Heliovaara (ATP-12) rezultatu 7:5, 7:6(3) pranoko Marcelo Arevalo (ATP-6) Jeaną-Julieną Rojer (ATP-5).

VIDEO: Casper Ruud Takes On Felix Auger-Aliassime | Nitto ATP Finals 2022 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius