-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 20

„Australian Open“ apžvalga: užtikrintas R.Federerio žaidimas ir D.Evanso siurprizas

Penktadienį Melburno kortuose prasidėjo trečiasis „Australian Open“ etapas, kuriame didelių netikėtumų beveik neužfiksuota. Pergales iškovojo geriausi planetos tenisininkai Andy Murray bei Angelique Kerber, o savo galingu žaidimu nustebino ir Šveicarijos maestro Rogeris Federeris. Vienintelę didesnę dienos staigmeną pateikė 51 pasaulio raketė Danas Evansas.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Užtikrinta Rogerio Federerio pergalė

„Scanpix“ nuotr./„Australian Open“: Rogeris Federeris – Tomašas Berdychas
„Scanpix“ nuotr./„Australian Open“: Rogeris Federeris – Tomašas Berdychas

Pusmetį nežaidęs Šveicarijos maestro penktadienį nustebino savo itin patikimu žaidimu. Prieš mačą su Tomašu Berdychu jaunystės eliksyro paragavęs R.Federeris neturėjo jokio vargo ir 10 pasaulio raketę nugalėjo per pusantros valandos 6:2, 6:4, 6:4.

Čekijos atstovas šioje dvikovoje neturėjo nė vienos „break point'o“ galimybės, o aikštėje maestro atrodė gerokai pranašesnis už savo varžovą.

„Žinojau, kad prieš aukštesnio kalibro tenisininkus žaisiu geriau, nes esu pripratęs prie tokio lygio ir labai gerai pažįstu savo varžovus, – po mačo atskleidė R.Federeris. – Kartais lengviau kautis su elitiniais žaidėjais nei su atrankos turnyro dalyviais, kurių nebūnu matęs gyvenime.

Žinoma, neslėpsiu, kad toks geras pasirodymas man pačiam yra malonus siurprizas. Džiaugiuosi, kad man pavyko pademonstruoti tokį žaidimą.“

Trijų setų dvikovoje lengvas pergales taip iškovojo ir Kei Nishikoris bei Andy Murray, o pastarasis daugelio nuostabai savo mačą žaidė „Hisense“ arenoje. Tai trečia pagal dydį arena Melburno teniso komplekse, tačiau škotas neįsižeidė, o pats paprašė rungtyniauti būtent ten.

Geriausias planetos tenisininkas galėjo pasirinkti žaisti patį pirmą dienos mačą didžiausioje „Rodo Laverio“ arenoje, tačiau nenorėjo rungtyniauti jau pačioje dienos pradžioje.

Stanas Wawrinka privertė sudvejoti

„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka Australijoje nugalėjo Viktorą Troickį
„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka Australijoje nugalėjo Viktorą Troickį

Jeigu tenisininkas iš Šveicarijos turėtų savo akcijas šiame turnyre, tai jų vertė penktadienį būtų gerokai nukritusi. S.Wawrinkos žaidimas nebuvo labai prastas, tačiau jis susidūrė su didelėmis problemomis, kai reikėjo dėti galutinį tašką mače su Viktoru Troickiu.

Ketvirtame sete S.Wawrinka galėjo laimėti mačą dvyliktame geime, tačiau pralaimėjo savo padavimų seriją. Vėliau pratęsime jis pirmavo 6:5 ir tuomet pralaimėjo du taškus iš eilės ir vos nepaleido pergalės iš savo rankų 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (9:7).

Žinoma, prieš V.Troickį pavyko iškovoti pergalę, tačiau gali būti nelengva tokiose situacijose prieš pirmojo dešimtuko varžovus.

Danielis Evansas nustebino pasaulį

Danielis Evansas Melburne nugalėjo ir Bernardą Tomičių
Danielis Evansas Melburne nugalėjo ir Bernardą Tomičių

51 pasaulio raketė D.Evansas iškovojo nuostabią pergalę prieš kortų šeimininką Bernardą Tomičių 7:5, 7:6 (7:2), 7:6 (7:3). Britas pirmą kartą savo karjeroje pateko į ketvirtąjį „Didžiojo kirčio“ turnyro etapą.

„Jis tiki savimi. Jis žaidžia, kaip pirmojo dešimtuko žaidėjas. Neįmanoma buvo jo įveikti, – savo varžovą po mačo gyrė australas. – Todėl jis praėjusiame mače ir nugalėjo Mariną Čiličių. Kartais man net buvo juokinga, nes jaučiau, kad prieš Danielį neturiu jokių šansų.“

Įdomu tai, jog dar 2012 metais B.Tomičiaus tėtis stipriai nuvertino D.Evansą, tačiau panašu, kad praeityje pasakyti žodžiai jam sugrįžo atgal.

„Danielis yra per silpnas žaidėjas, kad treniruotųsi su mano sūnumi“, – tuomet teigė vyresnysis Tomičius.

Kitas brito varžovas – Jacką Socką penktadienį nugalėjusi dvylikta turnyro raketė Jo-Wilfriedas Tsonga.

Įsimintiną pergalę savo karjeroje penktadienį iškovojo ir vyresnysis Alexanderio Zverevo brolis Mischa. Jis įveikė Maleką Jazirį 6:1, 4:6, 6:3, 6:0 ir pirmą kartą savo karjeroje pateko į ketvirtąjį „Didžiojo kirčio“ turnyro etapą.

Išraiškingai atrodo vokiečio kelionė po „Didžiojo kirčio“ turnyro etapus, o šiandienos pergalė turėjo būti itin saldi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius