-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 14

„Australian Open“ faktai

Sausio 19-ą dieną Melburne prasidės pirmasis 2015-ųjų metų „Didžiojo kirčio“ turnyras. „Australian Open“ organizatoriai kviečia susipažinti su turnyro formato ir kitomis taisyklėmis.
Šiemet „Australian Open“ organizatoriai gerokai daugiau dėmesio skirs lauko temperatūrai
Šiemet „Australian Open“ organizatoriai gerokai daugiau dėmesio skirs lauko temperatūrai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Burtai

Iškilminga burtų traukimo ceremonija bus surengta sausio 16-ą dieną. Iškart po jos savo varžovą pirmame „Australian Open“ varžybų rate sužinos ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. 

Į „Australian Open“ vyrų pagrindines varžybas patenka 104-i geriausią reitingą pasaulyje turintys žaidėjai. Turnyro organizatoriai išdalina dar 8-is vardinius kvietimus ir 16-a žaidėjų į pagrindines varžybas patenka po kvalifikacijos. 

Į moterų pagrindines varžybas patenka 108-ios aukščiausią reitingą pasaulyje turinčios žaidėjos. 8-ios sportininkės gauna vardinius kvietimus ir 12-a prasibrauna po kvalifikacijos turnyro. 

Vyrų dvejetų varžybose dalyvauja 64 poros. 57-ios patenka tiesiogiai dar 7-ios poros į „Didžiojo kirčio“ turnyrą patenka su vardiniais kvietimais. R.Berankis poroje su Austrijos tenisininku Andreasu Haideriu-Maureriu tapo paskutine pora, kuri tiesiogiai pateko į dvejetų turnyrą. 

Moterų dvejetų turnyre taip pat dalyvauja 64-ios poros, įskaitant ir 7-ias poras su vardiniais kvietimais. 

Mišrių dvejetų turnyre dalyvauja 32-i poros. 

Kompiuterinis reitingas

Turnyre aukščiausią reitingą turintys žaidėjai suskirstomi nuo 1-o iki 32-o. Pirmas ir antras pagal skirstymą žaidėjai užima viršutinę ir apatinę lentelės dalį, todėl susitikti galės tik finale.  

Pinigai

„Australian Open“ organizatoriai šiemet išdalins rekordinę sumą prizinių pinigų – 40 milijonus Australijos dolerių. 

Elektroninė peržiūra

Rodo Laverio Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, antrame ir trečiame teniso kortuose bus įrengta speciali kamuoliuko skriejimo peržiūros sistema – „Hawk-Eye“ technologija. Ši sistema padeda aiškinantis ar kamuoliukas lietė linijas ar skriejo už aikštės ribos. Kiekviename sete žaidėjai turi po tris progas prašyti „Hawk-Eye“ įsikišimo aiškinantis ginčitinas situacijas. Pratęsime žaidėjams suteikiama papildoma viena galimybė prašyti peržiūros. 

Karščio politika

Šiemet gerokai daugiau dėmesio bus skiriama lauko temperatūrai. Jei temperatūra šoktelės iki 40, teisėjas turės spręsti, ar mačas turi būti nutrauktos. Ypatingai bus atsižvelgiama į temperatūros, drėgmės ir vėjo stiprumo rodiklį. Jei šis rodiklis pasieks 32,5, teisėjas taip pat galės nutraukti mačą. Pagal naujas taisykles, jei sąlygos žaisti nebetinkamos ir nusprendžiama mačą nutraukti, tenisininkai turi sužaisti lyginį geimų skaičių arba baigti pratęsimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius