-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 14

„Australian Open“ staigmenos: išsunktas D.Thiemas nelaimėjo nė seto, niekam nežinomo ruso pasaka tęsiasi

Toliau nenuspėjamai vykstantis „Australian Open“ turnyras sekmadienį pažėrė dar keletą staigmenų, o bene didžiausia iš jų – trečiosios planetos raketės Dominico Thiemo pralaimėjimas.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„US Open“ čempionui ir praėjusiais metais Melburne finalą pasiekusiam austrui trečiajame rate teko panaikinti dviejų setų deficitą prieš aistruolių numylėtinį Nicką Kyrgiosą, o tai iš vieno geriausiai fiziškai pasiruošusių ATP turo tenisininkų pareikalavo daugiau nei galėjome tikėtis.

„Australian Open“ aštuntfinalyje D.Thiemas atrodė visiškai išsunktas praėjusio mačo ir priminė tik savo paties šešėlį – 3 setų kovoje atliko 41 neišprovokuotą klaidą ir rezultatu 4:6, 4:6, 0:6 nepasipriešino Grigorui Dimitrovui (ATP-21).

Australijos atvirosios pirmenybės istoriškai yra sėkmingiausias bulgaro „Didžiojo kirčio“ turnyras – 2017 metais jis žaidė pusfinalyje, o dar du sykius krito ketvirtfinalyje.

Atskiro paminėjimo vertas ir būsimasis G.Dimitrovo varžovas ketvirtfinalyje – juo tapo iki šio turnyro beveik niekam nežinomas dagestanietis Aslanas Karatsevas (ATP-114).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aslanas Karatsevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aslanas Karatsevas

Rusijos tenisininkas, trečiajame rate trijų setų kovoje išspyręs aštuntą pasaulio raketę Diego Schwartzmaną, šįkart panaikino dviejų setų deficitą ir 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4 palaužė kanadietį Felixą Auger-Aliassime (ATP-19).

Priminsime, kad A.Karatsevui tai pirmosios karjeros „Didžiojo kirčio“ pagrindinės varžybos. Praeityje su sunkiomis traumomis kovojęs tenisininkas devynis sykius bandė laimę kvalifikacijoje, tačiau nesėkmingai, kol galiausiai savo svajonę išpildė šiemet Melburne.

Rusijos atstovas tapo pirmuoju tenisininku per pastaruosius 25 metus, iš pačio pirmo mėginimo patekusiu į „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

„Aš būsiu pasiruošęs kiekvienam varžovui“, – trumpą žinutę po pergalės pasiuntė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius