-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 30

„Australian Open“ vicečempionė apgynė savo trenerį nuo nepagrįstų kaltinimų

Akyliausiems teniso stebėtojams „Australian Open“ turnyre užkliuvo kiek agresyvus vicečempione tapusios Jelenos Rybakinos (WTA-10) trenerio elgesys, tačiau pati tenisininkė greitai suskubo užstoti savo strategą.
Jelena Rybakina
Jelena Rybakina / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Kroatijos teniso trenerio Stefano Vukovo elgesys neliko nepastebėtas „Australian Open“ pusfinalio susitikime, kuriame jo auklėtinė kovėsi prieš Viktoriją Azarenką.

Kazachstanui atstovaujanti J.Rybakina nesugebėjo savo padavimais uždaryti seto pirmaudama 5:3, rezultatas greitai tapo lygus (5:5), o jau kitame geime paduodama tenisininkė turėjo kapstytis iš situacijos 0:40.

Transliacijos režisieriai kaip tik tuo momentu užfiksavo pirštu į smilkinį bedantį S.Vukovą, kuris pažėrė krūvą priekaištų kazachei.

„Priminimas, kad Jelena Rybakina, Vimbldono čempionė ir„Australian Open“ finalininkė, turi susirasti naują trenerį“, – tviteryje rašė vienas iš internautų.

„Jis nusipelnė gauti iš kėdės į veidą“, – teigė kitas trenerio elgesiu pasipiktinęs komentatorius.

Iš pirmo žvilgsnio grubus kroato elgesys savo auklėtinės atžvilgiu užkliuvo ir teniso apžvalgininkams. „Eurosport“ kanale dirbanti buvusi britų tenisininkė Laura Robson iš arti stebėjo visą šį incidentą.

„Nežinau, kaip ji tvarkosi su savo treneriu. Jis visą laiką atrodo toks negatyvus“, – teigė ji.

Dar tvirčiau socialiniuose tinkluose pasisakė JAV teniso legenda, net 21 „Didžiojo kirčio“ titulą dvejetuose laimėjusi Pam Shriver, dabar dirbanti kroatės Donnos Vekič trenere.

„Kol žiūriu kaip J.Rybakina siekia savo antrojo „Grand Slam“ titulo per pastaruosius 7 mėnesius, aš jai linkiu susirasti trenerį, kuris su ja elgsis ir kalbės garbingai“, – rėžė amerikietė.

Kazachės ir kroato bendradarbiavimas prasidėjo dar 2019-ais metais, o tuomet jaunoji tenisininkė WTA reitinge užėmė vos 175-ąją poziciją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelena Rybakina ir Stefano Vukovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelena Rybakina ir Stefano Vukovas

Per šį laikotarpį Maskvoje gimusi J.Rybakina atsiskleidė kaip viena geriausių planetos tenisininkių, jau laimėjusi Vimbldoną ir buvusi per žingsnį nuo dar vieno „Didžiojo kirčio“ trofėjaus.

Į dešimtą vietą WTA reitinge pakilusi tenisininkė užstojo savo strategą, pasiųsdama aiškią žinutę kritikams.

„Po sėkmingo turnyro pamačiau daug trikdančių žinučių apie mano trenerio Stefano Vukovo elgesį. Noriu paaiškinti visus nesusipratimus. Stefano manimi tikėjo dar prieš daugelį metų, kai niekas daugiau netikėjo. Kartu mes sukūrėme strategiją, kuri man leistų pasiekti didžių pergalių, o jo metodo veiksmingumas matomas „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Jis labai atsidavęs treneris, turintis didžiulį žinių bagažą tenise.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefano Vukovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefano Vukovas

Skirtingai nuo žmonių, kurie rašo šiuos komentarus, jis mane puikiai pažįsta kaip žmogų ir kaip sportininkę. Tie, kurie mane pažįsta, puikiausiai žino, kad niekados nepriimčiau trenerio, kuris manęs ir mūsų sunkaus darbo negerbtų. Galbūt esu tylus žmogus aikštelėje ir apskritai gyvenime, tačiau viduje manęs yra kovinga atletė, kuri nori pasiekti didžių dalykų ir Stefano prie to jau labai prisidėjo. Tad prašau nekreipti dėmesio į visas netikras naujienas“, – rašė J.Rybakina.

Atvirųjų Australijos teniso pirmenybių finale 23-ejų tenisininkė 6:4, 3:6, 4:6 turėjo pripažinti čempione tapusios baltarusės Arynos Sabalenkos (WTA-2) pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius