Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 09 06

Berankis: „Po pralaimėjimo Melzeriui buvo sunku užmigti“

Tvirtais žingsniais į pasaulio teniso elitą žengiantis Ričardas Berankis įgyvendino dar vieną savo svajonę – varžytis pagrindiniame atvirojo JAV teniso čempionato („US Open“) turnyre. Jame geriausias Lietuvos tenisininkas nukeliavo iki antrojo rato, kur tik po permainingos ir lygios kovos nusileido 15-ajai planetos raketei austrui Jurgenui Melzeriui. R.Berankis neslėpė, jog po šios nesėkmės jam visą naktį nepavyko sudėti bluosto.
Ričardas Berankis
R.Berankis jau ruošiasi mačui su slovėnais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lemtingas taškas

„Pergalė buvo labai arti. Deja, jos iškovoti nepavyko. Bandysime kitą kartą“, – pirmadienį Vilniuje surengtos spaudos konferencijos metu prisiminimais apie rezultatu 4:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:1, 5:7 pralaimėtą mačą dalinosi R.Berankis.

Daugiau nei 3 su puse valandos trukusio mačo nugalėtoją, anot R.Berankio trenerio Remigijaus Balžeko, nulėmė vienintelis taškas.

„Penktojo seto rezultatui esant 4:3 R.Berankis pataikė į tinklo viršų ir kamuoliukas nusileido į jo pusę. Jei būtų nukritęs J.Melzerio pusėje, Ričardas būtų išsiveržęs į priekį 5:3 ir mačo nugalėtojas abejonių turbūt būtų nebekėlęs. Fortūna veidu atsisuko į J.Melzerį“, – paaiškino R.Balžekas.

Atidavė visas jėgas

Treneris neabejojo, jog svarbų vaidmenį lemiamose mačo akimirkose suvaidino ir patirtis. 20-metis R.Berankis už J.Melzerį yra jaunesnis net devyneriais metais.

„Gal kiek ir ranka R.Berankiui sudrebėjo, nes tą tašką jis turėjo pelnyti. Nemanau, kad tai buvo baimė ar kažkoks jaudulys, tačiau įtampa vis tiek daro savo, – tęsė R.Balžekas. – Penktajame sete J.Melzeris jau labai sunkiai judėjo po kortą, tačiau po to taško susikaupė kaip tikras profesionalas ir tvirtai užbaigė dvikovą. Tenisas jau toks sportas – jei tu nepribaigi varžovo, jis pribaigia tave.“

R.Berankis prisipažino po kovos negalėjęs nueiti net į dušą. „Sutraukė kojas. Atidaviau visas jėgas, – pasakojo tenisininkas. – Tačiau dvikovai buvau pasirengęs labai gerai. Kojas traukti pradėjo tik paskutiniuose geimuose, o iki tol atrodžiau daug šviežiau nei J.Melzeris. Tai šiek tiek nustebino net mane patį.“

Gerai pažįstami varžovai

Ilgai ilsėtis R.Berankis neturės kada. Jau rugsėjo 17–19 dienomis Vilniuje laukia lemiamas Daviso taurės Europos-Afrikos zonos II grupės mūšis su slovėnais. Lietuviai jame turės istorinę galimybę išsikovoti vietą I grupėje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Remigijus Balžekas
R.Balžekas: „Bandysime laimėti“

Pasiruošimą mačui su slovėnai Lietuvos rinktinė pradės kitą savaitę, kai į Lietuvą sugrįš kiti rinktinės nariai – Laurynas Grigelis ir Dovydas Šakinis.

„Slovėnai mums yra puikiai pažįstami. Varžomės tuose pačiuose turnyruose, dažnai kartu treniruojamės, – kalbėjo mūsiškių kapitonas R.Balžekas. – Jų rinktinė gal yra kiek lygesnė, tačiau žinant L.Grigelio žaidimą kovojant už Lietuvą, bandysime laimėti. R.Berankis vėl turės aukščiausią reitingą ir bus neabejotinas favoritas.“

„Lengva tikrai nebus. Pagal sudėtį, Slovėnija turės stipriausią rinktinę prieš kurią mums yra tekę žaisti. Tačiau tikimės savų sienų ir sirgalių paramos bei pažadame kautis dėl pergalės“, – pridūrė R.Balžekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius