Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18

Buvęs Australijos tenisininkas išgirdo nuosprendį dėl kaltinimų korupcija

Buvęs Australijos tenisininkas Nickas Lindahlis išvengė kalėjimo, po to, kai prisipažino esąs kaltas pardavęs mačą 2013-ais metais. Australui grėsė du metai vienutėje, tačiau jis išsisuko su 12-os mėnesių bandomuoju laikotarpiu bei 1000-io JAV dolerių bauda.
Nickas Lindahlis
Nickas Lindahlis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Korupcija

N.Lindahlis 2013-ais metais buvo „Toowoomba Futures“ mačo favoritas, tačiau tuomet priėjo prie savo varžovo Andrew Corbito ir pasisiūlė pralaimėti šią dvikovą jeigu gautų 500-us dolerių.

A.Corbittas nesutiko ir apie šį pasiūlymą pranešė mačo teisėjams.

N.Lindahlis apie savo planus pralaimėti papasakojo savo draugui Matthew Foxui, o šis pastatė už suplanuotą A.Corbitto pergalę.

Tačiau lažybų bendrovės pastebėjo, kad ant mačo, kuris dažniausiai susilaukia apie kelių šimtų dolerių dėmesio buvo pastatyti 3000-ai. Netrukus buvo suspenduoti visi tolimesni statymai.

N.Lindahlis buvo areštuotas 2014-ais metais „Homebush“ teniso centre, o skambutyje draugui australas bandė paslėpti savo kaltę: „Ar ištrynei visas žinutes? Sunaikink jas. Sunaikink viską kas yra su tuo susiję.“

Savo draugui M.Foxui jis taip pat yra sakęs, kad ne kartą yra specialiai pralaimėjęs teniso mačą, o jeigu to nedarytų, tai būtų „kvailas sportininkas“.

Aukščiausiai savo karjeroje Australijos tenisininkas buvo pakilęs 2010-ais metais, kuomet šoktelėjo į 187-ą vietą pasaulio reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius