-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

C.Alcarazo žygis dramatiškai baigėsi – 19-metį „Roland Garros“ sustabdė A.Zverevas

Jauniausias tenisininkas nuo Novako Džokovičiaus pasirodymo 2006 metais, patekęs tarp aštuonių geriausių prestižiniame „Roland Garros“ turnyre – Carlosas Alcarazas – dramatiškai baigė savo žygį Paryžiuje.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

19-metį teniso supertalentą iš Ispanijos sustabdė Vokietijai atstovaujantis Alexanderis Zverevas, pasiekęs saldų revanšą – 6:4, 6:4, 4:6, 7:6(7) – ir patekęs į pusfinalį.

Nors A.Zverevas užima aukštesnę vietą – trečiąją – ATP pasaulio reitinge, ketvirtfinalio favoritu buvo laikomas jaunasis C.Alcarazas (ATP-6), prieš tris savaites sutriuškinęs A.Zverevą „Masters“ finale Madride – 6:3, 6:1.

„Scanpix“ nuotr./Carlozas Alcarazas
„Scanpix“ nuotr./Carlozas Alcarazas

Šįkart C.Alcarazas taip pat geriau pradėjo susitikimą, jau per pirmąją A.Zverevo padavimų seriją susikūręs break-pointą.

Tačiau vokietis apsigynė ir, vėliau sėkmingai paduodamas, ėmė diktuoti savo sąlygas, nors jaunasis ispanas ir stengėsi iš paskutiniųjų, vis pelnydamas įspūdingo grožio taškų.

Pirmas ir antras setas klostėsi kone identiškai. 19-metis C.Alcarazas savųjų break-pointų neišnaudojo, 25-erių A.Zverevas tokių klaidų nedarė ir, laimėdamas po vieną varžovo padavimų seriją, uždarydavo setą.

Trečiajame sete ispanui pagaliau pavyko kiek sumažinti neišprovokuotų klaidų skaičių, laimėti varžovo padavimų seriją ir sugrąžinti intrigą.

Kova taškas į tašką tęsėsi ir ketvirtajame sete. A.Zverevas vėl laimėjo C.Alcarazo padavimų seriją, išsiveržė į priekį 5:4 ir pats savo padavimai galėjo užbaigti mačą, bet šia galimybe nepasinaudojo.

„Prisiš*kau į kelnes“, – jau po dvikovos minėtą momentą su šypsena komentavo A.Zverevas.

Teko žaisti pratęsimą, o jame pirmasis prie pergalės ketvirtajame sete ir išlyginto rezultato mače buvo C.Alcarazas, bet jis suklydo, o A.Zverevas pasinaudojo antruoju match-pointu ir užbaigė mačą.

„Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti prieš C.Alcarazą, kol jis dar nepradėjo mūsų visų šluoti nuo žemės“, – po pergalės plačiai šypsojosi A.Zverevas.

Pusfinalyje A.Zverevo lauks „Roland Garros“ čempiono titulą ginantis, geriausias pasaulio tenisininkas serbas Novakas Džokovičius (ATP-1) arba grunto karalius, rekordinius 13 sykių čempionu Paryžiuje jau tapęs ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-5).

Milžinišką intrigą kelianti N.Džokovičius ir R.Nadalio, kartu iškovojusių net 41-ieną „Didžiojo kirčio“ titulą, akistata vyks antradienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius