Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 12 06

Caroline Wozniacki bomba – „Australian Open“ taps paskutiniu karjeros turnyru

2019 metų sezone ir dar visai neseniai prasidėjusiame tarpsezonyje daug aukščiausios klasės teniso meistrų padėjo tašką dėmesio vertose karjerose, tačiau vienas pareiškimas, nuskambėjęs iš buvusios pirmosios pasaulio raketės Caroline Wozniacki (WTA-37), neabejotinai tapo pačiu netikėčiausiu.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki / „Scanpix“/AP nuotr.

Lenkiškų šaknų turinti Danijos pilietė nelauktą naujieną paskelbė dalyvaudama vienoje iš ABC televizijos laidų. Vos 29-erių tenisininkė atskleidė, kad paskutiniuoju jos turnyru taps „Australian Open“, prasidėsiantis 2020 metų sausio mėnesį.

Būtent Melburne C.Wozniacki prieš beveik dvejus metus iškovojo didžiausią karjeros trofėjų – pirmąjį „Didžiojo kirčio“ titulą.

„Tenisą pradėjau žaisti nuo 7 metų, o profesionaliai – nuo 15, todėl esu pasiruošusi atversti naują savo gyvenimo skyrių. Taigi kitų metų „Australian Open“ bus paskutinis mano karjeros turnyras“, – tiesioginiame eteryje nuskambėjo danės žodžiai, kurie sulaukė didelės žiūrovų nuostabos.

Netrukus priimtą sprendimą C.Wozniacki pranešė ir savo sekėjams instragrame. Pateikiame tenisininkės žinutę.

„Profesionaliai žaidžiu nuo 15 metų – tai buvo įspūdingas pirmasis mano gyvenimo skyrius. 30 WTA vienetų trofėjų, pirmosios pasaulio raketės statusas, dalyvavimas trijose olimpinėse žaidynėse, iš kurių vienose buvau Danijos vėliavneše, bei Australijos atvirųjų pirmenybių titulas – pasiekiau viską, apie ką galėjau tik pasvajoti.

Visuomet sau sakiau, kad kai ateis laikas, kuomet gyvenime atsiras dalykų, kuriuos aš norėsiu daryti labiau nei žaisti tenisą, tuomet reikia padėti tašką. Šiuo metu jaučiu, kad gyvenime galiu pasiekti kur kas daugiau už teniso aikštelės ribų. Susituokti su Davidu (aut. past. – Davidu Lee, buvusiu NBA krepšininku) buvo vienas iš tų tikslų, tačiau žvelgiant į priekį aš noriu pradėti kurti šeimą bei skleisti informaciją ir padėti žmonėms, susidūrusiems su reumatoidiniu artritu.

Taigi būtent dėl šių priežasčių šiandien aš skelbiu, kad profesionalios tenisininkės karjerą baigsiu po „Australian Open“. Šis sprendimas neturi nieko bendra su mano liga ir tai nėra atsisveikinimas – aš nekantrauju ir toliau dalintis su jumis savo naujos kelionės įspūdžiais!

Galiausiai, aš noriu visa širdimi padėkoti savo aistruoliams, draugams, rėmėjams, komandai, o ypatingai – tėčiui, kuris mane treniravo, taip pat savo šeimai ir vyrui už dešimtmečius palaikymo! Be jūsų aš nebūčiau viso to pasiekusi!“, – finišavo Wozniacki.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki

Danijos tenisininkė pirmoje WTA reitingo vietoje praleido net 71 savaitę. Pirmą kartą stipriausia planetos tenisininke ji tapo 2010 metais, o paskutinį sykį – praėjusį vasarį, kuomet laimėjo „Didžiojo kirčio“ turnyrą Melburne.

C.Wozniacki – viena universaliausių WTA turo tenisininkių, pasižyminti ypatingais gynybiniais sugebėjimais. Kiekvieną sezoną nuo 2008 iki 2018 metų ji laimėdavo bent po vieną titulą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki

Iš 30 per profesionalės karjerą laimėtų titulų be „Australian Open“ – trys aukščiausio lygio „Premier Mandatory“ (du Pekine ir vienas Indian Velse) trofėjai ir triumfas WTA finaluose Singapūre.

Danė net 11 sezonų iš eilės užbaigė pirmajame dešimtuke, o per visą karjerą teniso kortuose užsidirbo daugiau nei 35 milijonus JAV dolerių.

View this post on Instagram

Back at it! ???????? #preseason

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius