Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 05

Čempiono charakteris: 3 valandų trileryje Madride – R.Nadalio pergalė

ATP „Masters“ serijos turnyre „Mutua Madrid Open“ ketvirtadienį įvyko kol kas gražiausia pirmenybių dvikova, kurioje – dar vienas Rafaelio Nadalio (ATP-4) spektaklis.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos tenisininkas po 3 valandas ir 10 minučių trukusio maratono 6:3, 5:7, 7:6(9) palaužė nuostabiai rungtyniavusį Davidą Goffiną (ATP-6) ir pasiekė dar vieną ketvirtfinalį Madride, kuris jam bus jau 16-asis karjeroje.

Po stresinio šonkaulio lūžio į ATP turą būtent Madride po beveik 1,5 mėnesio pertraukos sugrįžusiam R.Nadaliui dar trūksta žaidybinės praktikos, o tai ypatingai pasijautė netikėtai susiklosčiusiame antrajame sete.

Ispanų matadoras pirmavo 5:3 ir turėjo match point'ą tiek paduodant varžovui, tiek ir kitame geime paduodant pačiam, tačiau sensacingai pralaimėjo keturis geimus paeiliui ir turėjo vargti lemiamoje partijoje.

O ji tapo tikru trileriu. Užtikrintai savo padavimus laikę tenisininkai nužygiavo iki pratęsimo, kuriame Rafa pirmavo 4:1, tačiau tuomet belgas pateikė savo atsaką ir įspūdingais puolamaisiais kirčiais laimėjo penkis taškus be atsako.

Kortų šeimininkas išsaugojo pirmąjį, o antrojo match point'o metu užsikirto D.Goffino forehand'as, tad dvikova tęsėsi. Abiem tenisininkams teko parodyti išskirtinius savo sugebėjimus, tačiau stipresnis ir vėl buvo Rafa – pastarasis įspūdingais trumpintais smūgiais nustebino varžovą, o paskutinis belgo smūgis iš dešinės buvo nesėkmingas.

Nuo 2009-ųjų, kuomet ATP turnyras Madride persikėlė ant grunto, R.Nadalis čia išlieka nepralaimėjęs tiebreak'ų – 10 iš 10.

D.Goffinas siekė tapti tik ketvirtuoju tenisininku, kuriam būtų pavykę įveikti Rafą mačo metu išsaugojant match point'us. 2016 metais Buenos Airėse tai padaryti pavyko Dominicui Thiemui, o dar dusyk ispanas tokiu būdu pralaimėjo pačioje karjeros pradžioje.

Ketvirtfinalyje ketvirtosios pasaulio raketės varžovu bus arba Carlosas Alcarazas (ATP-9), arba Cameronas Norrie (ATP-11).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius