Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 23

Danijos talentas gelbėjosi įspūdingu smūgiu, bet galiausiai krito žiauriausiu įmanomu būdu

Vienas talentingiausių ATP turo tenisininkų Holgeris Rune (ATP-10) švaistė pranašumą, tuomet gelbėjosi fantastišku smūgiu, tačiau galiausiai patyrė gniuždantį pralaimėjimą ir nepateko į „Australian Open“ ketvirtfinalį.
Holgeris Rune
Holgeris Rune / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusio sezono pabaigoje Holgeris Rune nugalėjo Novaką Džokovičių ir iškovojo savo pirmą „Masters“ titulą karjeroje. Danijos tenisininkas iki šiol išlieka vienintelis, nugalėjęs serbą oficialiame mače (neskaitant „Laver Cup“ pirmenybių) nuo 2022-ųjų „Roland Garros“, nuo kurio praėjo daugiau nei pusmetis.

19-metis buvo įvardijamas kaip vienas iš nedaugelio, kuris galėtų Nolei sukelti didelį skausmą ir Melburne, tačiau jaunuolis buvo priverstas sustoti aštuntfinalio etape.

„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune ir Andrejus Rubliovas
„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune ir Andrejus Rubliovas

Penkių setų trileryje H.Rune 3:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:7(9) turėjo pripažinti Andrejaus Rubliovo (ATP-6) pranašumą.

Danijos tenisininkas dėl pralaimėjimo gali kaltinti tik pats save. Penktajame sete iš pradžių jis pirmavo 5:2, tuomet rezultatui esant 6:5 neišnaudojo dviejų match point'ų, o galiausiai susimovė ir pratęsime.

Tiebreak'e jis startavo 5:0, vėliau buvo priekyje 7:3, bet tada pralaimėjo net šešis taškus paeiliui ir atsidūrė tiek iškritimo riba.

Prispaustas prie sienos H.Rune pademonstravo visą savo potencialą sužaisdamas tiesiog neįtikėtiną gynybinį tašką ir išsaugodamas antrą match point'ą nuostabiu smūgiu palei liniją.

Visgi sėkmė šiame mače buvo ruso pusėje – susikūręs trečią match point'ą A.Rubliovas sulaukė tinklo pagalbos. Paskutiniame apsikeitime smūgiais kamuoliukas nuo tinklo viršaus staigiai smigo į H.Rune aikštelės pusę – tenisininkas neturėjo absoliučiai jokių galimybių sureaguoti į tokį įvykių posūkį ir atlikti papildomą smūgį, o tai reiškė dvikovos pabaigą.

A.Rubliovui tai bus jau septintasis „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis ir antrasis Australijoje. Tiesa, šio etapo tenisininkui dar nėra pavykę peržengti.

Jo varžovu bus Novakas Džokovičius (ATP-5) arba Alexas De Minauras (ATP-22).

Dviejų amerikiečių trileryje vietą ketvirtfinalyje užsitikrino Benas Sheltonas (ATP-89). Jis 6:7(5), 6:2, 6:7(4), 7:6(4), 6:2 palaužė Jeffrey Johną Wolfą (ATP-67).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius