-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 19

Daviso taurė: Berankis pralaimėjo Žemljai, slovėnai atstatė pusiausvyrą (nuotraukos, komentarai)

Lietuvos ir Slovėnijos teniso rinktinių dvikovoje dėl vietos Daviso taurės Europos-Afrikos zonos I grupėje išaušo lemiamų kovų metas. Sekmadienį Vito Gerulaičio vardo teniso akademijos vyks paskutiniai du vienetų susitikimai, po kurių paaiškės galutinis mačo nugalėtojas. Pirmieji į kortus žengė rinktinių lyderiai – Ričardas Berankis ir Grega Žemlja.
Dvikovos akimirka
R.Berankis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

R.Berankis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą - 6:7 (2:7), 4:6, 3:6 G.Žemljos naudai.

Po šio pralaimėjimo bendras Lietuvos ir Slovėnijos mačo rezultatas tapo 2:2.

Paskutiniame mače sekmadienį 19-metis Laurynas Grigelis (ATP 404) kausis su 23 metų Blažu Kavčičiumi (ATP 120).

Komentarai

„Pridariau daug man nebūdingų klaidų. Varžovas pasiūlė tempą, prie kurio man taip ir nepavyko priprasti. G.Žemlja žaidė labai gerai. Padavinėjo labai gerai. Tačiau jis nenustebino, žinojome, kad jis gerai žaidžia“, - po mačo spaudos konferencijoje prisipažino R.Berankis.

„Jautėsi nuovargis. Visgi ir penktadienį ir šeštadienį reikėjo žaisti du sunkius mačius. Slėgė ir didelė nervinė įtampa“, - tęsė geriausias Lietuvos tenisininkas.

„Pritrūko šviežumo. Būtent judėjimas, buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Manau, jog tai buvo vienas prasčiausių R.Berankio mačų per pastaruosius dvejus metus“, - pridūrė komandos kapitonas ir tenisininko treneris Remigijus Balžekas.

„Galvojome, kad pergalę jau turime kišenėje, o pasirodo, jog ta kišenė – kiaura. Tačiau tai dar ne pabaiga. L.Grigelis labai gerai nusiteikęs. Kausimės dėl pergalės“, - teigė Lietuvos kapitonas.

Tuo tarpu pergalę iškovojęs G.Žemlja džiaugėsi savo žaidimu. „Visą mačą žaidžiau labai stabiliai. Daug geriau nei prieš dvi dienas su L.Grigeliu“, - sakė slovėnų lyderis.

„Manau, jog R.Berankis neparodė savo geriausio teniso. Jis pridarė daug klaidų, kuriomis man pavyko pasinaudoti. Buvau pavargęs, tačiau, kai pirmauji, apie nuovargį tiesiog pamiršti“, - atviravo G.Žemlja.

„Kas laimės paskutinį mačą? Nežinau, nesiryžčiau prognozuoti. Manau, jog gali prireikti ir keturių, ir penkių setų. Kova bus apylygė. Žaidžiau su L.Grigeliu ir žinau, jog jis stiprus varžovas. Be to, ši danga jam yra parankiausia, o B.Kavčičiui, atvirkščiai – pati neparankiausia. Žinau ir tai, jog L.Grigelis analogiškoje situacijoje buvo atsidūręs ir mače su britais. Tą mačą jis laimėjo, o B.Kavčičius pernai Latvijoje, rezultatui esant 2:2, pralaimėjo“, - mintimis dalinosi G.Žemlja.

Prieš susitikimą

20-metis R.Berankis pasaulio tenisininkų reitinge pagal ATP užimą 106 vietą, tuo tarpu jo varžovas, 23 metų G.Žemlja, yra 119-as.

Po dviejų pirmųjų mačo dienų lietuviai išsiveržė į priekį 2:1, todėl laimėję dar bent vieną susitikimą sekmadienį lietuviai triumfuotų. Komandos kapitonas Remigijus Balžekas džiaugėsi tokia situacija, tačiau neprarado šalto proto ir teigė, jog vytis varžovus visada yra lengviau. Jis pridūrė, kad mūsiškiai sekmadienį padarys viską, jog laimėtų mačą su slovėnais.

Penktadienį R.Berankis 3:6, 6:2, 7:6 (11:9), 6:4 įveikė 23 metų Blažą Kavčičių (ATP 120), o L.Grigelis 3:6, 6:7 (4:7), 3:6 buvo priverstas pripažinti G.Žemljos pranašumą.

Šeštadienį R.Berankio ir L.Grigelio pora po dramatiškos penkių setų kovos 5:7, 4:6, 6:1, 6:3, 6:3 nugalėjo G.Žemlją ir 26 metų Luką Gregorcą.

Lietuviai iki lemiamo Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačo atžygiavo vienodais rezultatais 3:2 įveikę britus ir airius, o slovėnai dukart 5:0 sutriuškino norvegus ir bulgarus.
 
Lietuvos ir Slovėnijos mačo nugalėtojas pelnys bilietą kitąmet žaisti aukštesnėje – I-ojoje – Daviso taurės Europos–Afrikos zonos grupėje, tuo tarpu pralaimėjusi rinktinė 2011-aisiais vėl žais II grupėje.

Mačo eiga

5 minutės iki mačo

Tenisininkai apšilinėja. R.Berankis dėvės baltos spalvos marškinėliais, o G.Žemlja - rožinės.

5 minutės iki mačo

Mačą Vito Gerulaičio vardo teniso akademijoje Vilniuje stebės rekordinis Lietuvos tenisui žiūrovų skaičius - 2 tūkstančiai.

1 setas

Burtus laimėjo R.Berankis. Jis pasirinko kamuoliuką priiminėti. Lietuvos rinktinės lyderis išsiveržė į priekį (15:30), tačiau likusius taškus pirmajame geime pelnė tik G.Žemlja. Jis ir išsiveržė į priekį (0:1).

1 setas

Nors R.Berankiui ir nesisekė pirmasis padavimas, tačiau tikslūs smūgiai nesunkiai leido išlyginti seto rezultatą (1:1).

1 setas

Galingi slovėnų lyderio padavimai ir „sausai“ laimėtas trečiasis geimas (1:2).

1 setas

Šį sykį R.Berankiui jau kur kas geriau sekėsi pirmasis padavimas, tačiau G.Žemlja lengvai nepasidavė. Pelnė du taškus (30), tačiau dar labiau patampyti lietuvio nervų nepajėgė (2:2).

1 setas

Du taškus G.Žemljos padavimo metu pavyko pelnyti ir R.Berankiui (2:3).

1 setas

„Sausai“ laimėtas R.Berankio padavimas. Rezultatas pirmajame sete lygus – 3:3.

1 setas

Tuo pačiu atsakė ir G.Žemlja, geimą užbaigęs „eisu“ (3:4).

1 setas

Savo padavimo metu R.Berankis šovė į priekį (40:0) ir nors slovėnui pavyko priartėti (40:30), geimą laimėjo lietuvis (4:4).

1 setas

R.Berankis stengėsi „užsikabinti“ už G.Žemljos padavimo (30:30), tačiau daugiau taškų devintajame geime lietuviui pelnyti nepavyko (4:5).

1 setas

Lietuvos rinktinės lyderis užtikrintai laimėjo savo padavimą ir dar kartą išlygino seto rezultatą (5:5).

1 setas

R.Berankis išsikovojo vieną galimybę laimėti G.Žemljos padavimą (30:40), tačiau slovėnas nepalūžo, atliko tris galingus padavimus ir laimėjo 11-ąjį geimą (5:6).

1 setas

Užtikrintas R.Berankio žaidimas ir dar vienas „sausai“ laimėtas padavimas (6:6). Pirmojo seto nugalėtojas spręsis po pratęsimo.

1 setas

Pirmasis padavinėjo G.Žemlja. Jis ir išsiveržė į priekį (0:1).

1 setas

Slovėnui pavyko laimėti ir abu R.Berankio padavimus (0:3).

1 setas

G.Žemlja tęsė sėkmingą seriją - laimėjo abu savo padavimus (0:5).

1 setas

R.Berankiui pavyko rezultatą šiek tiek sušvelninti (1:5).

1 setas

Lietuvis pelnė dar vieną tašką (2:5), bet slovėnas atsakė tuo pačiu (2:6).

1 setas

G.Žemljos "eisas" ir pergalė pratęsime (2:7) bei pirmajame sete - 6:7 (2:7).

2 setas

Antrasis setas R.Berankiui prasidėjo nesėkmingai. Lietuvis savo padavimų metu atsiliko (15:40) ir, nors sugebėjo pelnyti dar vieną tašką (30:40), pirmąjį geimą laimėjo slovėnas (0:1).

2 setas

G.Žemljos padavimų metu R.Berankis pelnė du taškus (40:30), tačiau slovėnas sėkmingai užbaigė ir šį geimą (0:2).

2 setas

„Sausai“ R.Berankio laimėtas padavimas (1:2).

2 setas

Savo padavimą laimėjo ir G.Žemlja (1:3).

2 setas

R.Berankio padavimo metu slovėnas šovė į priekį (15:40). Lietuviui pavyko atsitiesti (40:40) ir du kartus susikurti galimybę laimėti geimą (A:40), tačiau dvi klaidos iš eilės padovanojo geimą varžovui. R.Berankis antrajame sete pralaimi (1:4).

2 setas

Lietuviui pavyko išsikovoti vieną galimybę laimėti G.Žemljos padavimą (30:40), tačiau galingai ir tiksliai paduodantis slovėnas išsisuko iš sudėtingos situacijos (1:5).

2 setas

Septintajame geime R.Berankis padarė dvi dvigubas klaidas, tačiau savo padavimą vis tiek laimėjo (2:5).

2 setas

R.Berankis susikūrė net dvi galimybes laimėti G.Žemljos padavimą (15:40) ir antrąją iš jų išnaudojo. Antrojo seto rezultatas sušvelnėjo iki 3:5.

2 setas

Slovėnui pavyko pelnyti du taškus (30), tačiau trečią geimą iš eilės laimėjo R.Berankis (4:5).

2 setas

Deja, dar kartą laimėti G.Žemljos padavimo lietuviui nepavyko. Slovėnai laimėjo geimą ir antrąjį setą (4:6). Mačo iki trijų laimėtų setų rezultatas tapo 0:2 slovėno naudai.

3 setas

Trečiasis setas R.Berankiui vėl prasidėjo nesėkmingai. G.Žemlja laimėjo lietuvio padavimą (0:1).

3 setas

Laimei, lietuvis iš karto atsakė tuo pačiu. Susikūrė dvi galimybes laimėti slovėno padavimą (15:40) ir po gražių smūgių kombinacijos išnaudojo jau pirmąją iš jų (1:1).

3 setas

Savo padavimo metu R.Berankis atsiliko (0:30), tačiau pademonstravo charakterį ir laimėjo antrą geimą iš eilės, išsiverždamas į priekį trečiajame sete - 2:1.

3 setas

Dar kartą laimėti savo padavimo G.Žemlja neleido - 2:2.

3 setas

R.Berankis savo padavimo metu vėl atsiliko (30:40). Deja, bet dar kartą išsisukti nepavyko - slovėnas persvėrė rezultatą (2:3).

3 setas

G.Žemlja didina atotrūkį - 2:4.

3 setas

R.Berankis nepasidavė - po sunkios kovos laimėjo savo padavimą (3:4).

3 setas

G.Žemlja tempo nemažina. Slovėnų lyderis užtikrintai laimėjo savo padavimą (3:5).

3 setas

Savo padavimo metu R.Berankis išsiveržė į priekį (40:0), bet G.Žemlja pelnė penkis taškus iš eilės ir laimėjo geimą, setą (3:6) ir mačą. Paskutinį tašką R.Berankis pralaimėjo padaręs dvigubą klaidą.

3 setas

Bendras mačo rezultatas - 6:7 (2:7), 4:6, 3:6 G.Žemljos naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius