-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 16

Daviso taurė: burtai lėmė, jog pirmas žais Berankis (nuotraukos)

Mūšį su slovėnais dėl patekimo į aukštesnę Daviso taurės Europos–Afrikos zonos grupę pradės pirmoji Lietuvos raketė Ričardas Berankis. Taip lėmė ketvirtadienį Vito Gerulaičio vardo teniso akademijoje Vilniuje ištraukti lemiamo Daviso taurės II grupės mačo burtai.
Burtų traukimas
R.Berankis (k.) ir B.Kavčičius žais pirmieji / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

20-metis R.Berankis (ATP – 106), turėsiantis aukščiausią reitingą iš visų mačo dalyvių, penktadienį raketes surems su antrąja Slovėnijos rakete 23 metų Blažu Kavčičiumi (ATP – 120).

„Man labai svarbu atsigriebti už pernai metų rezultatą Liublianoje. Tada parodžiau tikrai nekokį žaidimą, – 2009-aisiais Daviso taurėje Slovėnijoje patirtą skaudų pralaimėjimą 0:5 prisiminė R.Berankis. – Nors varžovai pagal reitingą bus stipriausi iš visų, su kuriais žaidėme, manau, galime pasiekti teigiamą rezultatą.“

Reitingas nesvarbus

Po R.Berankio ir B.Kavčičiaus dvikovos į kortus penktadienį žengs antroji mūsų raketė 19-metis Laurynas Grigelis (ATP – 404). Jo varžovas bus pajėgiausias slovėnų tenisininkas 23 metų Grega Žemlja (ATP – 119).

„Abu slovėnų lyderiai yra vienodo pajėgumo. Tai įrodo ir jų reitingas. Tačiau dar kartą pasikartosiu, kad Daviso taurėje tenisininko užimama vieta reitinge nieko nereiškia. Visi puikiai žinome, kaip L.Grigelis žaidė už Lietuvą“, – sakė lietuvių kapitonas Remigijus Balžekas.

Jis neslėpė, kad po pirmosios varžybų dienos iš auklėtinių tikisi dviejų pergalių. „Tikiuosi, pirmausime 2:0, – su šypsena optimistiškai pareiškė R.Balžekas. – Atiduosime visas jėgas, kad rezultatas būtų teigiamas, tačiau lengva tikrai nebus. Man labai patiko krepšininkų pasakymas, kad jie kovojo ne dėl pinigų ar kokių nors prizų. Taip ir mes kausimės dėl Lietuvos, dėl mūsų sirgalių.“

Dvejetas – neaiškus

Šeštadienį vyksiančiame dvejetų mače pagal pirminį planą Lietuvai atstovaus L.Grigelis ir 18-metis D.Šakinis. Jie kausis su G.Žemlja ir 26 metų Luka Gregorcu. Tiesa, R.Balžekas neslėpė, kad prieš mačą dvejetų sudėtis gali būti koreguojama. Taip jau nutiko per Daviso taurės mačą su Airija, kai paskutinę minutę D.Šakinį pakeitė R.Berankis.

„Taisyklės leidžia keisti vieną arba du žaidėjus. Jeigu rezultatas bus 2:0, taip ir padarysime. O gal pakeisime sudėtį, jei rezultatas bus ir 1:1, – paslaptingas išliko lietuvių kapitonas. – Slovėnų dvejetas yra tikrai stiprus, tačiau mūsų toks pats.“

Įtampos nejaučia

Jeigu per pirmas dvi dienas nė vienai rinktinei nepavyks laimėti visų trijų dvikovų, lemiami mūšiai užvirs sekmadienį. R.Berankis kibs į atlapus geriausiam slovėnų tenisininkui G.Žemljai, o L.Grigelis jėgas išmėgins su antrąja varžovų rakete B.Kavčičiumi.

Lietuvos ir Slovėnijos teniso rinktinių mačo nugalėtojas pelnys bilietą į pirmąją Daviso taurės Europos–Afrikos zonos grupę. Mūsiškiai šioje grupėje nėra žaidę per visą šalies teniso istoriją.

„Suprantame mačo svarbą, tačiau jokios įtampos nejaučiame. Esame labai gerai pasiruošę, visi žaidėjai sveiki, neturime jokių problemų ir tikime, kad galime nugalėti“, – teigė R.Balžekas.

„Tikiuosi, abi rinktinės pademonstruos kovinę dvasią. Linkiu sėkmės ir lietuviams, ir mums, o tegul nugali stipriausias“, – pridūrė Slovėnijos kapitonas Blažas Trupejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius