-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 23

Daviso taurės ketvirtfinalyje – sugrįžimais pažymėta Australijos pergalė

Ispanijos mieste Malagoje prasidėjo lemiamos šio sezono Daviso taurės kovos – aštuonios pajėgiausios rinktinės stoja į kovą dėl čempionų trofėjaus, o pirmąja pusfinalio dalyve tapo Australijos rinktinė.
Lleytonas Hewittas ir Alexas De Minauras
Lleytonas Hewittas ir Alexas De Minauras / „Scanpix“ nuotr.

Australai pirmajame varžybų ketvirtfinalyje 2:0 įveikė Nyderlandų rinktinę ir iškovojo bilietą tarp keturių stipriausių turnyro komandų.

Vieną šių Daviso taurės atkrintamųjų seriją iš viso sudaro trys mačai - du vienetų ir vienas dvejetų, tačiau lemiamo dvejetų susitikimo šį sykį neprireikė.

Pirmąjį tašką buvusios pirmosios pasaulio raketės Lleytono Hewitto vadovaujamai komandai atnešė Jordanas Thompsonas (ATP-84). Jis rezultatu 4:6, 7:5, 6:3 palaužė Talloną Griekspoorą (ATP-96).

Susitikimas truko net 2 valandas ir 55 minutes.

Pralaimėjęs pirmąjį setą 28-erių australas buvo nuolat spaudžiamas ir antrajame, tačiau jo metu iš viso išsaugojo net šešis break point'us bei 12-ajame geime netikėtai palaužė varžovo padavimus, išlygindamas rezultatą.

Trečiajame sete J.Thompsonui taip pat užteko vieno break'o, o pats atlikęs iš viso 16 neatremiamų padavimų galiausiai šventę itin svarbią pergalę.

Netrukus sekusiame kitame vienetų mače iš seto deficito lipti turėjo ir kitas australas Alexas De Minauras (ATP-24). Jis 5:7, 6:3, 6:4 nugalėjo Boticą Van De Zandschulpą (ATP-35) ir įtvirtino savo ekipos pergalę.

Pusfinalyje australai susitiks su šeimininkais ispanais arba Kroatijos rinktine.

Kitas dvi ketvirtfinalio poras sudaro Italija su JAV bei Kanada su Vokietija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius