-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 03

Dėl karščio „Australian Open“ turnyras keičia taisykles

Po šiais metais sekusių priekaištų „Australian Open“ turnyro organizatoriams dėl nežmoniškų žaidimo sąlygų, 2015-aisiais turnyras bus kitoks.
Australian Open varžybos
Australian Open varžybos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Australian Open“ keičia taisykles dėl tvyrančio karščio mačų metu. Pasak organizatorių, taisyklės keičiamos taip, kad visiems žaidėjams būtų sudarytos lygios galimybės varžytis. Šių metų turnyre temperatūra ne kartą buvo peršokusi 40 laipsnių karštį pagal Celsijų – tenisininkai ir kamuoliukų padavėjai alpdavo, vandens buteliukai lydėsi, tačiau mačai nebūtinai būdavo nutraukiami. Mačo teisėjas turėdavo pats nuspręsti, kokiai temperatūrai esant kova negali būti pratęsta.
 
Pasak turnyro organizatoriaus Craigo Tiley, nuo kitų metų daugiau dėmesio bus skiriama lauko temperatūrai. Jei temperatūra šoktelės iki 40, teisėjas turės spręsti, ar mačas turi būti nutrauktos. Ypatingai bus atsižvelgiama į temperatūros, drėgmės ir vėjo stiprumo rodiklį. Jei šis rodiklis pasieks 32,5, teisėjas taip pat galės nutraukti mačą.
 
Pagal naujas taisykles, jei sąlygos žaisti nebetinkamos ir nusprendžiama mačą nutraukti, tenisininkai turi sužaisti lyginį geimų skaičių arba baigti pratęsimą.
 
Šių metų turnyre didžiausi skundai skambėjo iš Kanados tenisininko Franko Dancevičiaus lūpų. Sportininkas apkaltino organizatorius po to, kai dėl karščio nualpo per pirmo etapo mačą. 

„Aš manau, kad tai nežmoniška. Tai nesąžininga tiek prieš žaidėjus, tiek prieš aistruolius ar patį sportą, kai matai, kaip žaidėjai atsisako žaisti arba alpsta. Jie vis tiek leidžia tęsti mačus iki tol, kol kas nors numirs”, – tuomet rėžė pasipiktinęs tenisininkas.
 
Pagal iki šiol galiojusias taisykles, nebuvo nustatyta jokia atitinkama karščio riba, dėl kurios teisėjas galėtų spręsti, ar tęsti mačą toliau, ar ne. Teisėjai spręsdavo, ar tęsti rungtynes, ar ne, atsižvelgdami ne į temperatūrą, o savo nuojautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius