Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 08 01

Dėl Prezidento taurės kovos keturi lietuviai

Keturi Lietuvos tenisininkai kausis dėl šiandien Vilniuje prasidedančio Tarptautinės teniso federacijos (ITF) Futures serijos turnyro „Lietuvos Respublikos Prezidento taurei laimėti” nugalėtojo vardo.
Pergalingai Olandijoje žygiuoja Gabrielė Bertašiūtė
Tenisas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Burtai lėmė, jog Dovydas Šakinis pirmame rate kovos su šešta turnyro rakete italu Filippo Leonardi (ATP 560), neseniai Lietuvos čempionu tapęs Augustas Radžiukynas išmėgins jėgas su baltarusiu Nikolajumi Fidirko (ATP 899), o Gvidas Sabeckis ir Julius Gotovskis žais tarpusavyje.

Iš viso vyrų vienetų turnyre žais 32 žaidėjai iš 15 pasaulio valstybių. Nugalėtojui atiteks 18 ATP reitingo taškų ir 1300 JAV dolerių.

Aukščiausią reitingą tarp varžybų dalyvių turi suomis Timo Nieminenas (ATP 298), kuris šiame turnyre triumfavo pernai.

Savaitgalį vykusios kvalifikacinės varžybos Lietuvos tenisininkams susiklostė nesėkmingai – nė vienas iš 14 jose dalyvavusių lietuvių nepateko į pagrindines varžybas.

Dvejetų turnyre G.Sabeckis žais kartu su Aurimu Karpavičiumi, Oskaras Kalinauskas – su Benu Majausku, o D.Šakinis – su latviu Denisu Pavlovsu.

Varžybas, kurios nuo 1998 metų įtrauktos į ITF kalendorių, organizuoja Vilniaus teniso klubas ir Lietuvos teniso sąjunga. Turnyro rėmėjai – „Siemens“, SEB bankas, „Carlsberg“, Lietuvos geležinkeliai, „Silberauto“, „Lukoil Baltija“, Vilniaus miesto savivaldybė, Kūno kultūros ir sporto departamentas, „Danija“, „Blue Bridge“, „Orlen Lietuva“. 

Turnyro prizų fondas – 10 tūkstančių JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius